Huawei do 2021. godine želi polovicu uređaja sa savitljivim zaslonima

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Apr.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei do 2021. godine želi polovicu uređaja sa savitljivim zaslonima

LONDON - Tvrtka Huawei je na ovogodišnjem MWC-u predstavila Huawei Mate X, svoj prvi pametni telefon sa savitljivim zaslonom. Sada stižu informacije kako će Huawei u bližoj budućnosti na takvu vrstu zaslona staviti veliki naglasak.

Richard Yu, glavni izvršni direktor Huaweijeva Consumer Business Group odjela, ističe kako će se u početku tvrtka koncentrirati na novi Mate X, čiji je početak prodaje zakazan za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ovo ljeto.

Nakon toga u kineskoj tvrtki procjenjuju kako će doći do značajnog pada cijena savitljivih zaslona te da high-end pametni telefoni s takvim tipom zaslona neće stajati više od onih s klasičnim zaslonima. Pad cijena bio bi rezultat prisutnosti većeg broja pametnih telefona sa savitljivim zaslonima na tržištu.

Sam Huawei bi do 2021. godine na tržištu mogao nuditi polovicu flagshipova koji će nuditi upravo savitljivi zaslon, s time da se predviđa i jedan kompaktni flagship s manjim savitljivim zaslonom. 

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.