Huawei demantira: Nismo smanjili proizvodnju pametnih telefona

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jun.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei demantira: Nismo smanjili proizvodnju pametnih telefona

LONDON - Kineski tehnološki div Huawei demantirao je informacije o privremenoj obustavi proizvodnje pametnih telefona, dok tvrtka pokušava prebroditi posljedice stavljanja na crnu listu u SAD, javili su kineski mediji.

Američke korporacije, poput Googlea i Microsofta, kao i proizvođači poluvodiča Intel, Qualcomm i Broadcom, prekinuli su veze s kineskim gigantom.

List "South China Morning Post" piše >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da je američka zabrana transfera tehnologije azijskoj firmi onemogućila Huawei da nabavi zalihe ključne za međunarodna tržišta.

Dodaju kako je Foxconn, kompanija koja proizvodi ključne dijelove Huaweijevog telefona, suspendirala nekoliko proizvodnjih linija nakon što je Huawei smanjio narudžbe.

No, iz Huaweija su to demantirali uz poruku kako su proizvodne razine normalne, bez ikakvih poremećaja.

Huawei je planirao do 2020. godine postati najpopularniji dobavljač mobilnih telefona, ali zbog odluke SAD-a mora preispitati tu ambiciju.

"Kako je nastala nova situacija, prerano je za reći jesmo li u stanju ostvariti taj cilj", izjavio je Zhao Ming, čelnik odjela za pametne telefone u Huaweiju.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je 15. svibnja izdao izvršnu uredbu prema kojoj je Huawei protjeran s američkog tržišta zbog navodnog rizika koji ova tvrtka predstavlja po nacionalnu sigurnost.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Huawei demantuje prekid proizvodnje smartfona

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2019

PEKING - Kineski tehnološki div Huawei demantovao je informacije o privremenoj obustavi proizvodnje pametnih telefona, dok kompanija pokušava da prebrodi posljedice stavljanja na crnu listu u SAD, javili su kineski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.