Huawei će u budućnosti koristiti više vlastitith čipova

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2019, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei će u budućnosti koristiti više vlastitith čipova

LONDON - Iako možda vlada suprotno mišljenje HiSilicon Kirin čipovi dakle vlastiti čipovi kineske tvrtke Huawei ne prevladavaju u njihovim uređajima, već se koriste i čipovi drugih tvrtki kao što je na primjer Qualcomm.

Prema izvorima iz same industrije koje prenosi Digitimes, Huawei će u drugoj polovici ove godine povećati udio HiSilicon Kirin čipova u svojim uređajima na 60%, čime će smanjiti ovisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << o čipovima drugih tvrtki. To je povećanje u odnosu na 45% uređaja u prvoj polovici 2019. godine i 40% u odnosu na drugu polovicu 2018. godine.

Ukoliko se uzme u obzir da će Huawei tijekom 2019. godine isporučiti 270 milijuna uređaja, njih 150 milijuna koristiti će Kirin čip. Ipak, Huaweijev osnivač i glavni izvršni direktor Ren Chengfei je u nedavnom intervjuu potvrdio da će njegova tvrtka i dalje kupovati Qualcommove Snapdragon čipove te tijekom 2019. godine neće smanjiti broj kupljenih čipova u odnosu na 2018. godinu kada je kupljeno 50 milijuna primjeraka Snapdragon čipova.

Huawei uglavnom kupuje Qualcommove čipove iz entry-level ranga, dok u srednjem i high-end sektoru Qualcommu pruža veliku konkurenciju sa svojim Kirin čipovima (posljednji primjer je Kirin 810 čip u srednjem segmentu tržišta). Osim Qualcommovih Huawei kupuje čipove i od Intela te MediaTeka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.