Huawei P9: Baš dobar i očekivano lep!

Izvor: Mondo, 06.Apr.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei P9: Baš dobar i očekivano lep!

Novi Huawei P9 telefon predstavljen je u Londonu, a glavni aduti su mu dve kamere i saradnja sa legendarnim Leica brendom iz Nemačke.

Huawei Consumer Business Group je u Londonskom Battersea Evolutionu predstavio dugoočekivane modele P9 i P9 Plus. Huawei je ovom prilikom pokušao da postavi standarde u pogledu kvaliteta kamere, koju ovog puta potpisuje u saradnji sa poznatim Leica brendom.

Dvostruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kamera novog Huawei P9 modela korisničko iskustvo podiže na jedan sasvim novi nivo pružajući ljudima mogućnost da prave fotografije u boji, ali i crno-bele fotke. Osim dva nova telefona, Huawei je predstavio i novu narukvicu Talkband B3.

Direktor Huawei kompanije, Ričard Ju, priznajemo mu da je šarmantan koliko god njegov engleski bio dobar ili loš, nije štedeo pohvale na račun novog Huawei telefona - Huawei P9. Rekao je da je P9 jedinstven, najbolji i u svakom smislu bolji od konkurencije - tanji, lakši, sa boljom kamerom, dužim trajanjem baterije, najsvetllijim ekranom…

Verovali ili ne promoterka Huawei P9 za ceo svet je Skarlet Johanson, a na premijeri je, iako se slavna glumica nije pojavila, prikazan prvi TV spot u kojem igra glavnu ulogu!

MONDO MobITShareFacebookTwitter

Model P9 Huawei je nazvao remek-delom industrijskog dizajna, prateći minimalistički DNA dizajn kao i prethodni telefoni P serije. Svaki P9 poseduje 2.5D staklo i aluminijum koji se koristi u avio industriji, kao i brižljivo sređene dijamantski sečene ivice.

Verzija od 64 GB poseduje Haze Gold završnicu koja je odraz korišćenja najviših industrijskih standarda. Takođe, Ceramic White verzija ima glatku površinu koja reflektuje i prelama svetlost i boje uvek drugačije.



Izvor: Huawei Device.

Novi P9 poseduje ekran od 5.2 inča 1.080p rezolucije i Kirin 955 2.5 GHz 64-bitni ARM procesor. Baterija od 3,000 mAh omogućava korisnicima mobilnost i do dva dana bez punjača uz kombinovanu upotrebu.

Huawei je predstavio i model P9 Plus, sa dijagonalom ekrana od 5.5 inča, Press Touch ekranom i dugotrajnijom baterijom od 3.00 mAh. P9 Plus poseduje i opciju brzog punjenja omogućavajući korisnicima šest sati razgovora  nakon 10 minuta punjenja.

P9 i P9 Plus poseduju i trostruku virtuelnu antenu, dizajniranu za korisnike kojima je neophodna opcija brzog povezivanja na Wi-Fi mrežu gde god da se nalaze.

Takođe, pametni telefoni P9 i P9 Plus štite privatnost korisnika uz pomoć najnovije biometrijske tehnologije očitavanja otiska prsta. Unapređena tehnologija omogućava korisnicima da personalizuju i zaštite uređaje značajnom redukcijom mogućnosti pristupa podacima u telefonu dok će korisnici i dalje brzo i sigurno pristupati istim.

Pogledajte galeriju slika sa premijere!

Huawei P9 specifikacije:

- Dimenzije: 145 x 70.9 x 6.95 milimetara

- Težina: 125 grama

- Operativni sistem: Android 6.0.1, Marshmallow, Emotion UI 4.1

- Procesor: Kirin 955 Quad-core 2.5 GHz Cortex-A72 + quad-core 1.8 GHz Cortex-A53

- Grafika: Mali-T880 MP4

- Memorija: 32 GB + 3 GB RAM ili 64 GB + 4 GB RAM sa microSD do 128 GB

- Kamere: poleđinska DUAL 12 MPx, Full HD, f/2.2, 27 mm, Leica optika, 1.25 µm veličina piksela, prednja 8 MPx, Full HD, obe sa do 30 fps snimanjem i svetlosnim i drugim efektima, Dual tone LED blic

- Ekran: IPS NEO, 5.2 inča, 1.920 x 1.080 px, 424 ppi, Gorilla Glass 4

- Veze: HSPA+, Wi-Fi i Wi-Fi+, BT 4.0, DLNA, LTE, NFC, USB Type-C

- Dodatno: GPS Glonass, FM radio, Dual SIM obe 4G LTE, Dolby Digital Plus, metalno telo iz jednog komada sa zaobljenjima

- Baterija: 3.000 mAh, do 2 dana autonomije

- Cena: Od 599 evra.

Huawei + Leica = Dual kamera sa novim opcijama

Huawei je uzbuđen što korisnicima novog P9 pametnog telefona obezbeđuje najbolje iskustvo fotografisanja oslanjajući se na mogućnosti koje pruža Leica, lider u proizvodnji kamera sa tradicijom dugom više od 100 godina,” rekao je Ričard Ju. “Korisnici širom sveta koriste pametne telefone i svake godine naprave na milijarde fotografija, što je učinilo da kamera postane jedna od najznačajnijih delova telefona. Korisnici novog P9 pametnog telefona sada će imati neverovatno jasne, bogate i autentične fotografije, napravljene moćnim telefonom majstorskog dizajna, koji izgleda neverovatno.”

Integrišući iskustva obe kompanije, P9 predstavlja spoj najboljeg hardvera i softvera, optičkih sočiva, senzora, algoritma obrade fotografije, koji korisnicima omogućavaju da prave fotografije najvišeg kvaliteta, ubeđen je Huawei. RGB kamera novog P9 specijalizovana je u pravljenju fotografija u boji, dok je monohromatska kamera idealna za isticanje detalja. Dupla zadnja kamera omogućava korisnicima da prave fotografije koje ističu detalje, boje i dubinu koji posebno dolaze do izražaja u uslovima slabog osvetljenja.

Korisnici mogu da biraju između tri režima snimanja: Standard, Vivid Colors i Smooth Colors, u zavisnosti od njihovih ličnih želja. Uz automatsku ili ručnu kalibraciju parametara kamere P9 telefona, svaki režim verno oslikava autentičnu boju i stil Leica kamere. Izborom monohromatskog režima, korisnici novog P9 modela mogu da koriste svoje uređaje kao pravu crno-belu kameru za snimanje crno-bele fotografije unapređenog kvaliteta.



Izvor: Huawei Device.

OK, evo šta mu fali

Primećujemo da nema OIS, ali kako samo saznali, teško bi bilo ugraditi adekvatnu optičku stabilizaciju kadra za kamere koje rade simultano i zajedno. Takođe, nismo sigurni da Huawei P9 ima vodootporno kućište ili će to Huawei saopštiti naknadno. I na kraju, primećujemo i to da je sa svakim novim Huawei P modelom cena veća. Huawei P9 32/3 GB košta 599, 64/4 GB 649, a Huawei P9 Plus čak 749 evra!

Upotrebom Huawei Hibrid Focus tehnologije, P9 pravi fotografije superiornom brzinom, preciznošću i stabilnošću. Fokus Huawei P9 kamere bazira se na tri metodologije - laser, obračun dubine i kontrasta - i automatski bira onaj koji daje najbolje rezultate u bilo kom okruženju.

Širok otvor blende kamere telefona P9 omogućava korisnicima da eksperimentišu sa inovativnim vizuelnim efektima za stvaranje jedinstvene slike i sadržaja. P9 olakšava podešavanje otvora blende kamere za stvaranje zamućenja i drugih efekata, uz zadržavanje glavnog objekta izoštrenog i u fokusu.

Leica i Huawei dele beskompromisnu posvećenost stvaranju savršenih fotografija, a naše partnerstvo omogućiće korisnicima širom sveta pravljenje boljih fotografija,” rekao je Oliver Kaltner, direktor Leica Camera.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Huawei konačno predstavio flagship P9

Izvor: B92, 06.Apr.2016

Novi flagship telefon kineskog proizvođača Huawei konačno je predstavljen u Londonu, a njegov najzanimljiviji adut su dve Leica kamere na poleđini telefona...Huawei P9 ima 5,2 inča i tradicionalnu kameru od 12-megapiksela, ali i crno beli modul odmah pored i to sa istom pikselažom. U kombinaciji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.