Hoking: U narednih 100 godina kompjuteri će postati moćniji od ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoking: U narednih 100 godina kompjuteri će postati moćniji od ljudi

LONDON - Britanski teoretski fizičar Stiven Hoking je na konferenciji u Londonu izjavio da bi umjetna inteligencija mogla biti najgora stvar koja je zadesila čovječanstvo.

Hoking je istakao da cijelo čovječanstvo treba da se zabrine zbog razvoja umjetne inteligencije.

"Kompjuteri će postati moćniji od ljudi u narednih 100 godina zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. Moramo se mnogo potruditi da jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kada se to desi kompjuteri imaju ciljeve koji su ujednačeni s ciljevima čovječanstva. Naša budućnost će biti trka između rastuće snage tehnologije i mudrosti kojom ćemo je koristiti", rekao je on.

Naglasio je da je vrlo važno ko zapravo kontroliše umjetnu inteligenciju dodajući da će u budućnosti velika briga čovjećanstva biti da li uopšte može kontrolisati umjetnu inteligenciju.

"Razvoj umjetne inteligencije bi mogao značiti kraj ljudske vrste", istakao je Hoking.

On je i ranije upozoravao da bi umjetna inteligencija mogla biti najgora stvar koja je zadesila čovječanstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Roboti će preuzeti kontrolu za 100 godina

Izvor: ITsvet.com, 16.Maj.2015, 08:01

Stephen Hawking, poznati fizičar u toku održavanja Zeitgeist 2015 konferencije koja je upriličena u Londonu izneo je neka, nimalo svetla predviđanja. On smatra da će računari preuzeti kontrolu nad čovečanstvom zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Hawking naglašava da, kada se to desi, ljudi...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.