Hoćemo Borisa za premijera

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hoćemo Borisa za premijera"

Skoro tri četvrtine Britanaca želi da na mestu premijera vidi aktuelnog gradonačelnika Londona Borisa Džonsona. Ipak, njega ta fotelja ne zanima.

Šansa da postanem premijer je jednaka šansi da mi frizbi odrubi glavu ili da pronađem Elvisa : Boris Džonson  

Čovek koji je impresionirao domaću javnost organizacijom Olimpijskih igara postao je prvi izbor za čak 71 odsto anketiranih u istraživanju objavljenom ovog vikenda.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Britanski bukmejkeri su zato u kladioničarsku ponudu uvrstili dve "igre na Džonsona" - 2/1 da će ponovo biti izabran za gradonačelnika, a 3/1 da će do 2030. postati premijer.

 

Pročitajte ko je opasni Boris

Međutim, prvi čovek Londona, poznat po "nestašnoj" frizuri i zanimljivim izjavama ne daje ni malo šanse mogućnosti da se jednog dana useli u Dauning strit broj 10.

 

"Šansa da postanem premijer je jednaka šansi da mi frizbi odrubi glavu ili da pronađem Elvisa", rekao je nedavno Džonson, a protekle nedelje je samo ponovio svoj stav:

 

"Šta treba da uradim da ova smešna priča prestane. Ko uopšte želi da izabere budalu koja može da ostane da visi na nekoj žici?", rekao je Džonson misleći na događaj od prošle nedelje kada je nekoliko minuta bukvalno visio nad okupljenima spuštajući se niz žicu.

 

Politički analitičari, ali i bukmejkeri, ocenjuju da je baš taj događaj pokazatelj da je Džonson pravi kandidat za budućeg premijera, jer su i takve stvari deo njegovog šarma.

 

"Čak i takvi kiksevi njemu podižu reputaciju. On će sigurno biti na najvišoj letvici u svojoj karijeri posle ovih Igara, a naše kvote samo pokazuju da je vreme da nastavi da se penje u političkoj hijerarhiji", piše u saopštenju kladionice "Ledbrouks", koja je i naručila ovo istraživanje.

 

Inače, u kladioničarskoj ponudi se našla i ova igra: "33/1 da će Džonson slučajno udariti i oboriti gradonačelnika Rija, kada mu bude predavao olimpijsku zastavu na svečanoj ceremoniji zatvaranja OI".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.