Haos na ulicama Londona: Opšte tuča Jermena i Azerbejdžanaca VIDEO

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 22:19

Haos na ulicama Londona: Opšte tuča Jermena i Azerbejdžanaca VIDEO

Oko 150 Azerbejdžanaca organizovalo je protest ispred ambasade Jermenije u Londonu, a malo kasnije su se pojavili i predstavnici jermenske dijaspore.

Nakon toga je došlo do sukoba dve strane, saopštila je ambasada Azerbejdžana.

Azerbejdžanci koji žive u Londonu nosili su zastave svoje zemlje, a okupili su se kako bi osudili dejstva vojske Jermenije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na granici sa Azerbejdžanom.

​Demonstranti su uzvikivali parole kojim su isticali da je Karabah Azerbejdžanski.

Ambasada Azerbejdžana je naglasila da su Jermeni pokušali da izazovu provokacije, ali da u tome nisu uspeli, jer su Azerbejdžanci pokazali „suzdržanost“. Međutim, snimci prikazuju da sukob ipak nije izbegnut.

​Podsetimo, ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rešio da se pozabavi situacijom između Jermenije i Azerbejdžana kako bi se izbegla eskalacija. Ministar odbrane Turske je nedavno izjavio da Ankara može pružiti Azerbejdžanu vojnu pomoć.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.