Haos na aerodromu Hitrou

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na aerodromu Hitrou

Britanska aviokompanija "British Airways” otkazala je petinu svojih letova zbog problema na novom terminalu londonskog aerodroma Hitrou što je izazvalo haos, koji je nastavljen drugog dana po puštanju u rad tog dela aerodroma 27. marta.

Najmanje 30 letova ka bližim destinacijama otkazano je zbog novog, još neuhodanog sistema primanja prtljaga na aerodromu i u avione su mogli da uđu samo putnici sa ručnim prtljagom, prenela je agencija Rojters. Dodatnom haosu doprineli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i neiskusni radnici koji putnicima nisu bili u stanju da daju tražene informacije o smeštaju i polascima ka Londonu.

Kompanija "British Airways” saopštila je da će 80 odsto svojih letova obavljsti preko tog terminala , uključujući i prekookeanske letove i da će sve funkcionisati ubrzo, te da će u avion moći da uđu svi putnici .

Neki putnici proveli su noć na aerodromu odbijajući da plate smeštaj u obližnjem hotelu iako su im aerodomski zvaničnici obećali da će nadoknaditi te troškove.

Novi Terminal pet londonskog aerodroma Hitrou, vredan 5 milijardi funti, najveći je zatvoreni prostor čija je veličina oko 50 fudbalskih igrališta i najprometniji je međunarodni aerodrom u svetu.

Inženjerima i zvaničnicima aerodroma bilo je potrebno preko 19 godina da Terminal pet od sna postane stvarnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.