HSBC se izvinila klijentima zbog skandala sa porezom

Izvor: Beta, 15.Feb.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HSBC se izvinila klijentima zbog skandala sa porezom

LONDON, 15. februara 2015. (Beta-AP) - Najveća britanska banka HSBC, koju su mediji optužili da je pomagala bogatim klijentima da izbegnu plaćanje poreza, saopštila je da joj je taj skandal bio bolno iskustvo i izvinila se klijentima.

Izvršni direktor HSBC-a Stjuart Guliver rekao je da optužbe na račun te banke imaju veze s ranijom praksom koja se više ne sprovodi.

On je u plaćenoj novinskoj reklami koja je izašla u nedelju u Britaniji istakao da HSBC "nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << više apetit" da pomaže klijentima koji se nadaju da će izbeći plaćanje poreza.

"Banka mora da pokaže da shvatamo da društva kojima služimo očekuju više od nas. Mi zauzvrat nudimo naše iskreno izvinjenje", napisao je Guliver u pismu upućenom klijentima i osoblju banke.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banka HSBC se izvinila klijentima zbog skandala

Izvor: RTS, 15.Feb.2015

Najveća britanska banka HSBC, koju su mediji optužili da je pomagala bogatim klijentima da izbegnu plaćanje poreza, saopštila je da joj je taj skandal bio bolno iskustvo i izvinila se klijentima. . Izvršni direktor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.