Gumball 3000 stigao u Beograd

Izvor: B92, 01.Jun.2011, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gumball 3000 stigao u Beograd

Najpoznatiji reli bogatih i slavnih, Gumball 3000, u utorak je došao i u Beograd, a automobile su bili izloženi na platou kod hotela "Kontinental".

Učesnici tog relija u glavnom gradu Srbije će ostati do srede ujutru, kada nastavljaju put ka Sofiji, a potom Istanbulu, gde se i reli posle sedmodnevnog putovanja i pređenih 3.000 kilometra završava.

Ovogodišnje izdanje relija Gumball 3000 startovalo je prošlog četvrtka u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu, a do Beograda vozači su prošli kroz Pariz, Barselonu, Monte Karlo, Milano, Veneciju i Zagreb.

Kao najveća zvezda među učesnicima ovogodišnjeg izdanja pominjan je Dejvid Haselhof, poznat kao Mič Bjukenon iz serije "Čuvari plaže”, ali se on posle starta relija vratio u Sjednjene Države.

U njegovom odsustvu, sigurno najveća zvezda koja je posetila Beograd je Bodi Miler, olimpijski šampion u superkombinaciji, koji na reliju učestvuje uz Jona Olsona, jednog od najboljih akrobatskih skijaša na svetu. Pored njih, na reliju, između ostalih, učestvuju i reperka Iv, NFL zvezda Kodi Glen, dok je bilo najavljeno učešće i Redžija Buša, ali je on zakasnio na avion za London, pa samim tim nije mogao ni da startuje.

Iv je u Beogradu došla u Rols Rojs Fantomu, Miler i Olson se menjaju za komandama Nisana GTR I Lamburginija Murselago, dok Glen vozi hromiran Kadilak Eskalejd. Najskuplji model koji se našao na ovogodišnjem izdanju Gumball 3000 relija je Bugati Vejron, čija se cena procenjuje na oko milion i po evra, a njega vozi Bret Lejni.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gumball 3000 stigao u Beograd

Izvor: Autoportal.rs, 01.Jun.2011

Najpoznatiji reli bogatih i slavnih, Gumball 3000, u utorak je došao i u Beograd, a automobili su bili izloženi na platou kod hotela "Kontinental".

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.