Guardian: Ovo su migranti koje je navodno pretukla hrvatska policija (VIDEO)

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Nov.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guardian: Ovo su migranti koje je navodno pretukla hrvatska policija (VIDEO)

LONDON - Britanski Guardian objavio je snimku pretučenih azilanata koji tvrde da ih je pretukla hrvatska policija.

"Tražitelji azila iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali su prijeći granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, no zadržala ih je hrvatska policija. Azilanti kažu da su brutalno pretučeni, a potom poslani nazad", piše Guardian.

Na snimci se prvo čuje glas azilanta koji govori da im hrvatski policajci lome kosti, a potom se prikazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << muškarac čije lice je obliveno krvlju.



I njemački list Die Welt je krajem rujna pisao o brutalnom postupanju hrvatske policije prema azilantima.

Njemački časopis Superillu također je pisao kako se migrante na hrvatskoj granici "pretuče, opljačka i onemogući im se na protupravan način da podnesu zahtjev za azilom", te da takvu politiku provodi hrvatska policija. Današnja politika Hrvatske prema migrantima se opisuje sličnom onoj Mađarske Viktora Orbana.

S druge strane, ministar Davor Božinović i dalje hvali rad policije, tvrdeći kako imamo jednu od najsposobnijih graničnih policija u Europi.

"Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizirana i obučena za postupanje na granici", rekao je Božinović krajem listopada.

Poslali smo upit MUP-u i objavit ćemo njihov odgovor kad ga dobijemo.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.