Grupa G7 blizu dogovora o globalnoj minimalnoj stopi poreza

Izvor: Capital.ba, 05.Jun.2021, 11:37

Grupa G7 blizu dogovora o globalnoj minimalnoj stopi poreza

LONDON – Grupa G7 je blizu istorijskog dogovora kojim bi se drastično preoblikovala pravila u međunarodnom oporezivanju, korišćenjem globalne minimalne stope poreza na dobit kako bi se sprečila zloupotreba sistema. Foto: Pixabay Ministri finansija iz najbogatijih zapadnih ekonomija razgovarali su u petak uveče u Londonu o postizanju tog značajnog dogovora. Francuski ministar finansija Bruno le Mer izjavio je da je G7 blizu “istorijskog sporazuma” koji bi pokrenuo nezaustavljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << trend kojim bi se implementirale poreske reforme. Poslije sastanka G7 u Londonu, pregovori o globalnom poreskom sistemu nastaviće se i na samitu G20 u Veneciji sljedećeg mjeseca. Le Mer je kazao da Francuska želi da poreska stopa bude minimalna, na osnovu prijedloga od 15 odsto koji je iznio američki predsjednik Džo Bajden. “To su pitanja poštenja i efikasnosti. Američki prijedlog od 15 odsto je početna tačka, ali ako možemo više da uradimo, moramo”, ocijenio je Le Mer. Ministar finansija Njemačke Olaf Šolc je rekao da je uvjeren da bi dogovor mogao da bude postignut. Tanjug Чланак Grupa G7 blizu dogovora o globalnoj minimalnoj stopi poreza се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVET BLIZU ISTORIJSKOG DOGOVORA: Poreske stope postaće minimalne, šta to znači globalno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2021

Grupa G7 blizu istorijskog dogovora..Grupa G7 je blizu istorijskog dogovora kojim bi se drastično preoblikovala pravila u međunarodnom oporezivanju, korišćenjem globalne minimalne stope poreza na dobit kako bi se sprečila zloupotreba sistema...Ministri finansija iz najbogatijih zapadnih ekonomija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.