Greta Tunberg se izjasnila: Nisam kriva

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 16:19

Greta Tunberg se izjasnila: Nisam kriva

Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg izjasnila se danas u britanskom sudu da nije kriva za ometanje javnog reda i mira.

Ona je prošlog meseca privedena na protestu u Londonu.

Policija je 20-godišnjakinju privela 17. oktobra nakon što su ona i desetine demonstranata ometali ulaze u hotel u kojem se održavala konferencija o nafti i gasu, prenosi Rojters.

Londonska policija je privela Tunberg, a potom je pustila na slobodu uz kauciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ako bude proglašena krivom, mogla bi da se suoči sa maksimalnom kaznom od 2.500 funti.

Tunberg je postala poznata kao zaštitno lice klimatskog aktivizma otkako je počela da organizuje nedeljne proteste u Švedskoj 2018. godine, a sada putuje širom sveta gde se obraća masama na demonstracijama, navodi britanska agencija.

Pre hapšenja u Velikoj Britaniji, ove godine ju je privela policija u Švedskoj, Norveškoj i Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Greta Tunberg se izjasnila da nije kriva za ometanje javnog reda u Londonu

Izvor: Blic, 15.Nov.2023

Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg izjasnila se danas u britanskom sudu da nije kriva za ometanje javnog reda i mira, nakon što je prošlog meseca privedena na protestu u Londonu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.