Izvor: Radio 021, 11.Okt.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbavog kita koji se pojavio u Temzi najverovatnije udario brod

Grbavog kita koji je uginuo, a pronađen je u Temzi istočno od Londona, verovatno je udario brod, rečeno je nakon obdukcije.

Mlada ženka dugačka osam metara u ponedeljak je primećena kako pliva Temzom, da bi u utorak bilo pronađeno njeno beživotno telo u plitkoj vodi ispod glavnog mosta u Grinhitu u Kentu.

Naučnici iz Zoološkog društva londonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << programa istraživanja kitova (CSIP), koje je sprovelo detaljan obdukcijski pregled, rekli su da su pronašli veliku ranu na donjoj strani glave.

"Mišljenje tima je bilo da je povreda najverovatnije nastala kada što je kita udario brod i smatra se da je to primarni uzrok smrti", izjavio je Rob Devil, projektni menadžer CSIP.

"Najverovatnije je kit udaren van Temze i kad je uočen da pliva Temzom početkom nedelje već je imao povrede", dodao je Devil.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.