Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 23:34

Goreće London, goreće Srbija: Fulam i Mitar idu u Premijer ligu, golman Brentforda napravio kiks od 200.000.000 evra

Kolibari golovima Džona Brajana slavili posle produžetaka protiv Brentforda - 2:1

I sve se na kraju svelo na one otrcane fudbalske fraze da će odlučiti jedna greška, i sitan detalj... Nije bilo bogovskog fudbala, pokazalo je finale za popunu plej-ofa Premijer lige, da će oba tima morati da izvrše veliku rekonstrukciju ukoliko žele da u kontinuitetu budu članovi elite. Međutim, o tome će u Fulamu tek od sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da vode računa. Večeras će zapadni London da gori, jer su Kolibari posle produžetka slavili protiv Brentforda i vratili se u Premijer ligu – 2:1. Pamtiće se dugo večerašnji duel na kultnom Vembliju pre svega po katastrofalnom kiksu španskog čuvara mreže Davida Raje. Ničim izazvan, momak iz Barselone je ostavio prazan prostor levom beku Fulama Džonu Brajanu koji je udarcem sa 35 metara video nepokriven bliži ugao i doneo Kolibarima veliki uspeh. Za nepoverovati je kako je momak iz Barselone bio dekoncentrisan, i ostavio klub bez nagrade od 200 miliona evra. Na kraju je levi bek Fulama Brajan stavio tačku na meč, i to posle asistencije Aleksandra Mitrovića. Nije bilo povratka za Brentford i pored gola Dalsgarda u nadoknadi drugog produžetka.

Kada se podvuče crta Fulam je, ipak, zasluženo slavio. Bio je bolji tim Aleksandra Mitrovića za pola gola u regularnom delu. Imao je više napada, više pokušaja, za glatku pobedu nedostajao je upravo nedovoljno oporavljeni Mitrović. Srpski napadač je ušao na početku produžetka, podigao nivo borbenosti svog tima i na kraju asistirao.. Dovoljno da zaookruži sjajnu sezonu i razgali pristalice u Srbiji.

Više od 200 miliona evra kao ulog na travi Vemblija, spektakl koji je gledao ceo svet, a na terenu kamilica. Ili unapređena verzija neke italijanske utakmice srednje kategorije. Daleko od toga da je u dobrom delu meča između Brentforda i Fulama sve pucalo od ostrvskih duela... Nije bilo ni pravog intenziteta... Najteže je, ovekovečile su to i brojne kamere, bilo najboljem strelcu Kolibara i reprezentativcu Srbije Aleksandru Mitroviću. Nedovoljno oporavljeni Mitro je sa klupe za rezervne igrače gledao kako Fulam ne može da materijalizuje nešto bolju igru u polju u prvom poluvremenu.

Stizali su lako do šesnesterca rivala igrači Fulama, ali tamo nisu bili dovoljno konkretni. Pre svih Onama koji je do 17. minuta čak četiri puta bio u solidnoj prilici da zatrese mređu Pčela, ali je uvek bio neodlučan. Ništa nismo videli od Brentforda. Tim iz zapadnog Londona ostao je samo na jednom pokušaju u prvom pouvremenu. Upravo taj podatak govori da je trener Fulama Skot Parker napravio pravu taktiku, umirivši vrlo potentan tim Brentforda. Nije bilo srljanja, već se u većem delu meča težilo pozicionoj igri.

Već tada su reditelji prenosa počeli da zumiraju Aleksandra Mtrovića. Svi kao da su čekali da Srbin uđe na teren i promeni nešto... Menadžer Fulama Skot Parker ga slao na zagrevanje, zvao na aut liniju... Međutim, morao je da kalkuliše, jer se početkom drugog poluvremena na Vembliju osetio miris produžetaka. Posebno, kada je Kebano iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio samo spoljni deo Brentfordove mreže. Kolibari su dobro čuvali najboljeg strelca Brentforda Votkinsa koji je najbolju šansu imao u 71. minutu.

Morao je Skot Parker na početku produžetaka da u vatru baci Aleksandra Mitrovića. Promenio se stil Filamove igre, tražio se na svaki način srpski napadač loptama u dubinu. Zakuvalo se i na terenu. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi da će Džo Brajan savladati Raju na takav način... Španac je u neverici gledao šta se dešava. Posle toga povratka za Brentford više nije bilo. Srljale su Pčele, Fulam ih je dotukao u 119. minutu. I opet je bio na pravom mestu Brajan i iskoristio asistenciju Mitrovića. Zakuvalo se na kraju, posebno posle gola Brentfoda. Bilo je i ostrvske tuče. Na kraju je Fulam stigao do velike pobede.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.