Gogenova slika povučena s aukcije

Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gogenova slika povučena s aukcije

LONDON, 10. februara 2011. (Beta) - Slika koju je francuski umetnik Pol Gogen (1848-1903) naslikao u čast svog prijatelja, holandskog slikara Vinsenta van Goga, povučena je iz prodaje pošto nije dostignuta najniža cena, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Slika "Nature morte a 'l'Esperance'", koju je Gogen naslikao 1901. na Tahitiju, trebalo je da u sredu uveče bude centralno delo Kristijeve aukcije impresionističke i moderne umetnosti u Londonu, preneo je u četvrtak Bi-Bi-Si.

Gogenov rad, jedan od četiri koja je posvetio Van Gogu s kojim je živeo 1888, bio je procenjen na sumu od 10 miliona funti i očekivalo se da će cena slike premašiti tu sumu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.