Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geri Oldman umalo otkrio tajnu novog Betmena

LONDON -

Trilogija Kristofera Nolana o Betmenu završiće se u junu premijerom poslednjeg filma "The Dark Knight Rises" (Uspon mračnog viteza) čiji je scenario bio brižljivo čuvana tajna - koju zamalo da oda glumac Geri Oldman.

Oldman je u razgovoru sa britanski Bi-Bi-Si (BBC) rekao da je u jednom trenutku verovao da je izgubio scenario za film.

"Bio sam u panici 20 minuta. Nisam imao pojma gde sam ga stavio. Na njemu je bilo moje ime i ubili bi me da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to dogodilo", rekao je on.

Scenario se na kraju pojavio u glumčevoj hotelskoj sobi.

"Izašao sam na večeru. I ostavio sam ga u sobi ispod dušeka jer nije mogao da stane u sef. Razmišljao sam o nečemu drugom i samo sam ga gurnuo tamo."



Oldman (53), koji glumi policijskog komesara Džejmsa Gordona kaže da bi gubitak scenarija bio jedna od najgorih stvari koje mogu da se dogode.

On je objasnio i da su Nolan i studio "Warner Bros" na sve načine pokušali da se osiguraju da scenario neće "procureti" u javnost.

"Kada je Nolan podelio scenario, nije imao kraj. Likovi su se ponekad menjali, ili njihova imena, i morali ste da čitate scenario u studiju", rekao je glumac koji je nedavno dobio nagradu Empajer za najboljeg glumca za ulogu u trileru "Krpar, krojač, soldat, špijun".

Oldman nije jedini glumac koji je na crvenom tepihu uoči dodele nagrada govorio o bezbednosnim merama filmskih studija.

Mark Strong snimio je film "Zero Dark Thirty" o poteri za Osamom bin Ladenom u režiji oskarovke Ketrin Bigelou i rekao je da su producenti sve radili kako bi scenario o potrazi američkih marinaca za vođom Al Kaide ostao tajna.

"Morali ste da ga čitate na kompjuteru. Ukoliko bi kompjuter utvrdio da nekoliko dana niste čitali scenario, izbrisao bi ga", objasnio je Strong.

"Ako ga čitate i posle pet minuta ne okrenete stranu, tekst postaje zamrljan", dodao je on.

Strong je rekao da su tolike mere bezbednosti bile opravdane time što scenario detaljno objašnjava proceduru CIA.

Oldman smatra da za tajnovitost postoji i snažan komercijalni razlog: "Postoji vebsajt koji prikuplja scenarije i ocenjuje filmove pre nego što budu snimljeni, pa razumem njihovu paranoju."
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.