Geopolitika: Evropa pod čekićem nemačke masonerije

Izvor: BKTV News, 04.Jul.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geopolitika: Evropa "pod čekićem" nemačke masonerije

Pre nekoliko godina deo francuske masonerije, koji radi pod zaštitom ''braće iz Londona'', potresla je velika finansijska afera.

Tada je usledila burna reakcija nemačke masonerije, koja je uz podršku svoje ''braće'' iz Austrije, Luksemburga, Belgije i Švajcarske prekinula sve odnose s Parizom, što je zapravo obelodanilo ko ima masonski primat na ''Starom kontinentu''. Odricanje evropskih loža od rada francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << masona dovelo je ''majku ložu'' iz Londona pred svršen čin, tako da je morala da se povinuje odlukama svoje evropske braće i uskrati zaštitu Velikoj Nacionalnoj Loži Francuske.

Vremenom se promenila situacija u sferi priznavanja francuskih velikih loža od strane braće u svetu, ali to nije lajtmotiv ovog teksta. Ono što je važno jeste da su nemački masoni dobili toliki zamajac da su smatrali nevažnim obavezu da se konsultuju sa svojom engleskom braćom kada su donosili krupne odluke iz domena svoga rada na međunarodnom planu. Mada je veoma teško proniknuti u sferu uticaja evropske masonerije na političke događaje, treba pomenuti da se nedugo zatim dogodio i Bregzit. Kao da su uvređeni ostrvljani na ''Staru damu'' hteli da pokažu svetu da njihov imperijalistički duh ne trpi podređeni položaj.

Iako srpski masoni naklonjeni francuskoj struji priželjkuju da ''pariska braća'' postanu lideri evropske masonerije, za očekivati je da će tu poziciju ipak imati Nemci. Po svemu sudeći, francuski masoni su se priklonili svojoj ''evropskoj braći''. Na ovaj zaključak nas navodi i analiza masonologa koji u namenskom elektronskom časopisu konstatuje da: ''Kriza kroz koju prolazi Evropska Unija takođe traži mobilisanje svih snaga i zahteva sveže ideje. Jedno od rešenja koje se pominje i koje treba da dovede do izlaska iz krize je jače monetarno i finansijsko povezivanje ekonomski najrazvijenijih članica. Francuska u skladu sa svojom veličinom i tradicijom ne može biti izvan tog procesa i neprirodno je da masoni u Francuskoj idu jednim, a masoni iz ostatka Evrope drugim putem. Dalje, na događaje u Evropi s kraja XX i početkom XXI veka uvek je veliki uticaj imao i stav braće s one strane Atlantika''.

I dok aktivnosti evropskih ''belih rukavica'' polako tupe oštricu masonske anglosfere, možemo uvideti da se i na zvaničnoj političkoj sceni odnosi između EU predvođene Nemačkom i SAD pogoršavaju. Nemačka kancelarka Angela Merkel je posle samita G-7 izjavila da "su prošla vremena kada je Evropa mogla potpuno da se osloni na druge" i "da će Evropljani definitivno morati da uzmu sudbinu u svoje ruke".

Drugim rečima, Nemačka ima u planu da svoju neprikosnovenu lidersku poziciju u EU kapitališe na taj način što će u saradnji sa svojim evropskim partnerima razmotriti realizaciju svih potrebnih energetskih aranžmana s Rusijom koje su do sada kočile SAD i raditi na stvaranju evropskih vojnih snaga.

Najlošiji scenario koji predočavaju politički analitičari je da bi Balkan mogao da postane poligon za odmeravanje snaga između NATO i Evrope, ali u gepolitičkom galimatijasu ne treba zaboraviti ni interese koje u ovom regionu imaju Rusija, Kina i Turska. Za sada ostaje neizvesno ''kom će se carstvu prikloniti'' balkanske države koje su članice NATO, ali za Srbiju je evidentno da i nadalje ostaje neutralna i da je, u ovom trenutku, najprihvatljivija za EU koju predvodi Nemačka.

Geopolitika: NATO ''verio'' Srbiju (KOLUMNA)

Kako prenosi ''Dojče vele'', interes Berlina je jasan: stabilni odnosi u regionu. To podrazumeva da Beograd ne talasa sa Kosovom. I da preko Banjaluke ne zateže sa Sarajevom. Da se ne obazire na povremene neugodne tonove iz Zagreba. Zvanični Beograd je tu lekciju savladao i ponaša se na očekivani način.

Ostaje da se vidi koji će kurs uzeti trapava Trampova administracija prema geopolitičkim izazovima na evropskom terenu kada je sve evidentnije da im zvanični Berlin izmiče kontroli.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.