Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 09:09

Gde ih vide, tu ih gaze

Tobdžije poslednjih sedam utakmica poražene od Mančester Sitija uz užasnu gol-razliku 2:20. Londonski klub muče povrede, neizvestan i Mesut Ozil

Prošle sezone četiri, ove već dva pehara, ali kako takmičarska godina nije gotova, tako ni Mančester Siti nije završio posao na engleskom tlu. Jeste ostao bez Premijer lige, ali pošto je letos odbranio trofej Komjunuti šilda, a zimus znamenje u Liga kupu, cilja još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << FA kup, kako bi het-trikom zaokružio obaveze na Ostrvu i spremio se za završnicu Lige šampiona.

Uprkos uzlaznoj formi i sve kvalitetnijim izdanjima Arsenala, tim Pepa Gvradiole je favorit na današnjem (20.45) polufinalnom okršaju na kultnom Vembliju. Građani su skladniji, uigraniji i bolji sastav, što su dokazali i prilikom restarta prvenstva kad su s laganih 3:0 slavili nad Tobdžijama.

Gvardiola je u poslednjem ligaškom susretu, protiv Bornmuta, odmorio najboljeg igrača ekipe Kevina de Brujnea, tek u drugom poluvremenu koristio Rahima Sterlinga i Rijada Mareza, a očekuje se da bar dvojica od njih trojice budu starteri protiv Arsenala jer važniju utakmicu do revanša s Realom Građani nemaju. Jedina je nevolja što i dalje ne mogu da se oslone na povređenog Serhija Aguera, međutim, podatak da je njegova alternativa, Gabrijel Žezus, tresao mreže na minula tri meča ukazuje da Siti nema problema s realizacijom.

Na tom planu može da bude zadovoljan i Pepov doskorašnji saradnik Mikel Arteta, koji je očigledno unapredio igru Arsenala – dao gol svakom rivalu u Premijer ligi posle korone, osim baš Sitiju – ali je njegov nerešiv problem odbrana. Sve što ofanzivci urade, David Luiz i kompanija sposobni su da unište, pa je tako sastav iz Londona na devet mečeva posle pauze tek na tri sačuvao mrežu. Svejedno, bar igra uverljivije nego s početka sezone, što se naročito videlo u derbijima s Totenhemom (nezaslužen poraz) i Liverpulom (pobeda s kombinovanim timom, bez Obamejana, Sebaljosa, Kolašinca i Beljerina među starterima, dok je Aleksandre Lakazet zamenjen u 57. minutu). Matematički su Tobdžije i dalje u trci za plasman u Ligu Evrope, ali je prečica do tog takmičenja eventualno osvajanje FA kupa (u drugom polufinalu sastaju se Mančester junajted i Čelsi u nedelju od 19 časova).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Arteta ima problema sa brojnim povredama. Golman Bernd Leno je duže van stroja, a na Vembli neće istrčati ni Brazilac Pablo Martineli, Pablo Mari, Kalum Čembers. Suspendovan je mladi napadač Edvard Nketija i Portugalac Sedrik Soaraš. Na treningu se povredio i nekadašnji nemački reprezentativac Mesut Ozil, pa je i njegovo učešće pod znakom pitanja.

Osim Aguera, Gvardiola ne može da računa na rezervnog golmana Brava zbog povrede mišića. Čilaenaca će na klupi da zameni veteran Skot Karson. Lakšu povredu ima i Portugalac Žoao Kanselo, ali će on biti u konkurenciji za tim.

Biće ovo i obračun dvojice sturčnjaka, velikih prijatelja, koji su dugo radili zajedno u Mančester Sitiju. Tokom sezone, Mikel Arteta je od pomoćnika Pepa Gavrdiole postao menadžer Arsenala, kluba u kojem je dugo igrao. Pohvalio je nekadašnji trener Barselone i Bajerna nekadašnjeg saradnika, ali večeras ljutog protivnika pored klupe.

"Arsenal ima nešto posebno sa Mikelom. Ima timski duh, vidi se kako fudbaleri slave golove, kako se bore za svaku loptu, počeli su da stvaraju nešto posebno. Siguran sam da je Arteta prava osoba da vrati klub na vrh. Imam osećaj da stvara nešto jedinstveno. Nadam se da će imati podršku uprave kluba”, sipao je Gvardiola komplimente na račun bivšeg saradnika.

Da bi se Arsenal vratio na Vembli moraće da sruši i te kako neprijatnu tradiciju, jer je u poslednjih sedam susreta sa Mančester Sitijem pretrpeo isto toliko poraza. Uz poražavajuću gol-razliku 2:20. Doduše, prethodni put mu je uzeo meru baš u polufinalu FA kupa, tako što je 2017. Aleksis Sančez pogodio u produžetku. Građani su pobedili 10 od 12 polufinalnih mečeva FA kupa, a zanimljivo, obe eliminicije su doživeli od Arsenala. Prvi je bio davne 1932. godine. Tobdžije igraju rekordno 30. polufinale FA kupa, a do sad su 20. puta igrali finale ovog takmičenja, koliko učešća u borbi za pehar ima i Mančester Junajted. Arsenal ima duži niz poraza samo još od Lidsa (osam, i to dva puta). Ovo je peti put da se Siti i Arsenal sastaju u polufinalu FA kupa. Tobdžije imaju bolji skor, tri pobede i poraz, davne 1904. godine.

FA KUP – POLUFINALE (VEMBLI, JEDAN MEČ)

Subota

20.45 (7,00) Arsenal (4,50) Mančester Siti (1,45)

Nedelja

19.00 (2,55) Mančester Junajted (3,25) Čelsi (2,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.