Gadafijevo telo kao lutka

Izvor: B92, 17.Jul.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijevo telo kao lutka

London -- Telo ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija demonstranti su koristili kao lutku, igrajući se "trbuhozboraca", što se vidi na snimku na Internetu.

Kako navodi britanski tabloid "Dejli mejl" na snimak, koji je postavljen juče na "Ju tjubu", skrenuta je pažnja pošto je jedan sirijski aktivista, sa namerom da time zapreti sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, postavio taj link na društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mreži "Tviter".

Izgleda da je video klip, koji traje minut i čija se autentičnost ne može nezavisno proveriti, snimljen 20. oktobra prošle godine, dana kada su Gadafija zarobile i ubile pobunjeničke trupe.

Na snimku se vidi kako, tokom slavlja, mladići uzvikuju i nazdravljaju pored kombija u kojem se, očigledno, nalazilo beživotno telo čoveka koji liči na pokojnog diktatora, koje potom jedan od pobunjenika uzima, obliveno krvlju i mlitavo, grabi ga za glavu i pokreće ga, dok priča na arapskom, očito ismevajući mrtvog lidera.

Nekoliko prisutnih su, što se vidi na snimku, snimali čitavu scenu mobilnim telefonima, navodi britanski list, dodajući da je, nakon toga, Gadafijevo telo izvučeno iz kamioneta i stavljeno na neku vrstu nosila.

Pošto je video snimak postavljen na Internet, sirijski opozicionar Sami Al Hamvi prokomentarisao je o tome u svom "tvitu", poručivši da "neko mora to da pošalje Asadu".

Ovaj video klip je pružio najjasniji uvid do sada u kakvom je jezivom metežu Gadafi skončao, a objavljen je manje od dve nedelje pošto su u Libiji održani prvi demokratski izbori.

Moamer Gadafi je vladao Libijskom Arapskom Republikom pošto je zemlju oteo iz ruku kralja Idrisa u puču 1969 godine, koji je prošao bez kapi prolivene krvi, a osam godina kasnije se povukao sa direktne vlasti i postao "brat lider", u uglavnom simboličnoj ulozi sve do svoje smrti 2011. godine.
Pogledaj vesti o: London,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iživljavanje nad mrtvim Gadafijem (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2012

Telo libijskog diktatora Moamera Gadafija, koji je svrgnut i ubijen prošle godine, demonstranti su koristili kao lutku, igrajući se "trbuhozboraca", što pokazuje šokantan video snimak postavljen na Internetu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uznemirujući video: Novi šokantni snimci unakaženog Gadafija! (VIDEO)

Izvor: S media, 17.Jul.2012

Na Jutjubu su objavljeni novi snimci ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija. Radi se o uznemirujućim snimcima na kojima je prikazano unakaženo telo Gadafija...Nije sasvim jasno da li je na snimcima već mrtav ili su one nastale neposredno pre nego što je ubijen u oktobru prošle godine...Na snimku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.