Gadafijeva rezidencija buldožerom sravnjena sa zemljom

Izvor: Glas javnosti, 01.Nov.2011, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijeva rezidencija buldožerom sravnjena sa zemljom

LONDON - Bab al-Azizija, rezidencija bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija u Tripoliju, buldožerima je sravnjena sa zemljom.

List navodi da su buldožeri krenuli na simbol Gadafijeve "brutalne vladavine" u nedelju, ističući da su mnogi Libijci radujući se posmatrali kako se njeni zidovi ruše, dok je veliki broj ljudi već pobegao iz grada koji je nekada bio najodaniji bivšem vođi, strahujući od odmazde na koju upozoravaju brojne diplomate, piše britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tabloid Dejli mejl.

Prelazne vlasti u ovoj severnoafričkoj zemlji apeluju na uzdržanost, ali se stiče utisak da ne mogu da kontrolišu revolucionarne snage, čije su osvetničke akcije, uključujući sumnju da su ubili Gadafija pošto je zarobljen pretprošle nedelje, počele da kvare njihovu herojsku sliku u inostranstvu, piše list.

Od početka misije u Libiji u martu, avioni NATO su 64 puta bombardovali nekada velelepni kompleks Bab al-Azizija, koji je nakon toga teško oštećen i u artiljerijskim napadima Gadafijevih i pobunjeničkih snaga.

Pobunjenici su Gadafijevu rezidenciju osvojili krajem avgusta, a zatim su je opljačkali i iz nje odneli nađeno oružje.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.