G8 ulaže 12 milijardi dolara u poljoprivredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G8 ulaže 12 milijardi dolara u poljoprivredu

LONDON - Grupa osam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G8) preuzeće na samitu, koji se od srede do petka održava u italijanskom gradiću Akvila, obavezu da tokom iduće tri godine uloži više od 12 milijardi dolara u razvoj poljoprivrede, objavio je danas londonski "Fajnenšel tajms", na osnovu uvida u završni dokument skupa.

Prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lista britanske poslovne elite, ova ulaganja su deo napora da se poboljša globalna prehrambena bezbednost, prenele su agencije.

Pozivajući se na nacrt završne deklaracije samita, "Fajnenšel" ističe da će se lideri G8 obavezati da naprave zaokret i prekinu tendenciju smanjenja razvojne pomoći za poljoprivredu i sredstava koja se iz nacionalnih finansija izdvajaju za agrar.

U deklaraciji se ukazuje da su se zbog smanjenih ulaganja u poljoprivredu i neodgovarajućeg nivoa prehrambene bezbednosti povećale cene hrane i porastao broj gladnih ljudi u svetu.

SAD i Japan će obezbediti najveći deo sredstava za ove namene - između tri i četiri milijarde dolara, navodi "Fajnenšel", pozivajući se na izvore u UN i zvaničnike G8.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.