Fudbalerke Engleske osvojile trofej Finalisima pobedom protiv Brazila

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 23:39

Fudbalerke Engleske osvojile trofej Finalisima pobedom protiv Brazila

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je večeras u Londonu trofej Finalisima, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Brazil sa 4:2, nakon što je u regularnom delu bilo 1:1.Pred više od 83.000 navijača na londonskom Vembliju, Engleska je povela u 23. minutu golom Ele Tun. Njena saigračica Loren Džejms postigla je gol u 29. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.Brazil je izjednačio u trećem minutu nadoknade golom koji je postigla Andresa i posle toga izvedeni su jedanaesterci.Golove za Englesku postigle su Džordžija Stenvej, Rejčel Dejli, Aleks Grinvud i odlučujući penal Kloi Keli.U ekipi Brazila golove su postigle Adrijana i Kerolin.Za trofej Finalisima igrale su šampionke Evrope i šampionke Kupa Amerike.Reprezentacija Engleske je neporažena u poslednjih 30 utakmica.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Engleskinje osvojile novi trofej

Izvor: B92, 06.Apr.2023

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je trofej Finalisima, jer je posle penala pobedila Brazil sa 4:2, nakon što je u regularnom delu bilo 1:1...Pred više od 83.000 navijača na londonskom Vembliju, Engleska je povela u 23. minutu golom Ele Tun...Njena saigračica Loren Džejms postigla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.