Forster sačuvao Svece u Londonu

Izvor: B92, 15.Mar.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forster sačuvao 'Svece' u Londonu

Fudbaleri Čelsija i Sautemptona odigrali su nerešeno 1:1, u jednom od derbija 29. kola engleske Premijer lige.

Apsolutni heroj na ’Stamford Bridžu’ bio je golman Sautemptona Frejzer Forster, koji je u nekoliko navrata spasao mrežu svog tima u drugom poluvremenu.

Osim njega veoma istaknuti bili su srpski reprezentativci – Dušan Tadić postigao je gol iz penala i bio jedan od najboljih igrača na meču, dok je Branislav Ivanović asistirao kod jedinog pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čelsija.

Igrali su još Nemanja Matić i Filip Đuričić, koji su zaradili po žuti karton.

Posle ovog remija ekipa Žozea Murinja ima 63 boda, šest više od drugoplasiranog Mančester Sitija, uz utakmicu manje.

Sautempton je zadržao šanse za borbu za Evropu, trenutno je šesti sa 50 bodova, jednim manje od Totenhema koji tokom dana igra protiv Mančester Junajteda.

Čelsi je bolje otvorio meč i već u uvodnim minutima imao dobru priliku kada su kombinovali Eden Azar i Vilijan, ali je odbrana izbacila loptu iz peterca.

Ipak, ’Plavcima’ nije mnogo bilo potrebno da stigu do vođstva – u 11. minutu Ivanović je pogodio u glavu usamljenog Dijega Kostu na drugoj stativi, a španski reprezentativac se poklonio i prekinuo skoro dvomesečni post u Premijer ligi. Kosta je 18. put zatresao protivničku mrežu ove sezone i tako se osamio na prvom mestu liste strelaca.

Već u sledećem minutu mogli su gosti do izjednačenja, ali je Kurtoa pokazao zašto je najznačajniji igrač Čelsija. Dušan Tadić odložio je povratnu Maneu, ovaj pokušao da vrati Belgijanca u ugao iz kojeg je došao, ali se Tibo ispružio i spasao gol.

Kurtoa je bio nemoćan nekoliko minuta kasnije, kada ga je sa bele tačke savladao srpski vezista Dušan Tadić. Pre toga je Nemanja Matić u kaznenom prostoru oborio Manea i sudija Majk Din nije imao dilemu. Tadić nije bas najbolje izveo jedanaesterac, šutirao je po sredini, a lopta se odbila u mrežu od noge Belgijanca.

Dušan Tadić je uz Manea bio najraspoloženiji igrač Sautemptona, a na isteku pola sata igre mogao je da preokrene rezultat – Kurtoa se ponovo isprečio. Minut kasnije bivši igrač Vojvodine i Tventea sjajno je proigrao Bertrana posle čijeg centaršuta je nastala velika gužva u petercu, ponovo bez gola.

U nastavku poluvremena ritam je opao – jedinu dobru šansu imao je Mane čiji je mlak udarac lako uhvatio protivnički čuvar mreže, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Drugi deo igre počeo je greškom Baneta Ivanovića koja je mogla Matića da košta drugog žutog kartona. Desni bek loše je izveo aut, u polukontru je krenuo Mane pre nego što ga je oborio visoki vezista. Ovoga puta sudija Din odlučio je da ne kazni bivšeg člana Benfike i Košica.

Iz slobodnjaka snažno je opalio Alderveireld, ali je Kurtoa upisao i treću odbranu na ’Stamford Bridžu’. Već u 53. minutu suviše nervozni Matić mesto na terenu ustupio je Ramirešu.

’Plavci’ su krenuli mnogo ofanzivnije, napravili veliki pritisak na gol Forstera, a prvu ozbiljniju priliku posle dugo vremena imali su u 57. minutu. Vilijan je šutirao posle odbitka iz kornera, Kosta je uklizao u petercu i pogodio stativu, pre nego što je odbrana otklonila opasnost.

Tadić je nešto mirnije krenuo drugo poluvreme, ali je ubrzo nastavio tamo gde je stao u prvom. Posle nešto više od sata igre u Londonu napravio je šou na ivici kaznenog predriblavši trojicu protivničkih igrača. Potom je odložio loptu Longu, ali je njegov udarac izblokirao Bane.

Ponovo je malo opao tempo, pa je Ronald Kuman odlučio da malo osveži ekipu – umesto Tadića ušao je Filip Đuričić, dok je Vord-Praus zamenio Dejvisa.

Minut kasnije domaći su imali dve stopostotne prilike u jednom napadu. Oskar je odlično skočio i šutirao glavom pravo u Forstera, da bi engleski golman iz još teže situacije uspeo da sačuva mrežu nakon udarca Azara sa roglja peterca.

Nisu ’Sveci’ stigli ni da se odmore, a rezervni čuvar mreže nacionalnog tima morao je ponovo da spasava svoj tim. Zaboravljen na levom boku ostao je ponovo Oskar, ali je Brazilac šutirao po sredini gola.

Silovito su napadali izabranici Žozea Murinja u drugom poluvremenu. Ipak, i u 81. minutu propuštena je nova dobra šansa – šut Koste sa nekih 12 metara u poslednjem trenutku izblokirao je Fonte.

Taman kada se činilo da je Sautempton uspostavio kontrolu, Čelsi je imao neverovatnu šansu u 91. minutu. Posle kornera sa penala su šutirali Kejhil i dva puta Teri, ali lopta nije htela u gol. Ponovo je heroj bio Forster koji je odbranio prvi šut, da bi kapiten promašio gol nakon drugog odbitka.

Do kraja meča nije bilo više ozbiljnih prilika i Sautempton je uspeo da izvuče remi na ’Stamford Bridžu’.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija Junajteda, dobio Everton

Izvor: B92, 15.Mar.2015

Mančester Junajted i Everton ostvarili su lagane pobede u mečevima 29. kola engleske Premijer lige...Junajted je zablistao u derbiju sa Totenhemom i za pola sata razbio londonski tim za konačnih 3:0. Strelci su bili Karik, Felaini i Runi...Everton je predvođen Lukakuom savladao Njukasl 3:0, za prvi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.