Fiš ne navija za Tipsarevića

Izvor: Politika, 18.Nov.2011, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiš ne navija za Tipsarevića

Za Amerikanca su prvo učešće u Londonu i uvodni meč sa Nadalom prilike koje se ne propuštaju, zamena je realnija u drugom kolu

Malo je naznaka da bi Janko Tipsarević – zvanično prva rezerva u Londonu – mogao da uskoči već na startu završnog ATP turnira. Barem to niko od finalista ne najavljuje.

Nije ni logično da se bilo ko od osmorice najboljih u 2011. godini unapred odrekne honorara i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pompe koja prati ovo specifično nadmetanje malog broja i najvećeg kvaliteta, čije je sedište London sve do olimpijske 2012. Prethodne četiri godine domaćin je bio Šangaj, gde je 2008. Novak Đoković doneo jedini takav pehar srpskom tenisu.

Ni Mardi Fiš, iako s povredom i unapred otpisan u „grupi smrti“ – protiv Nadala, Federera i Conge – ne namerava da ostvari snove Janka Tipsarevića i unapred mu ustupi mesto. I za američkog, kao i za srpskog tenisera, London je kruna karijere. I njemu je to debi na gala predstavi – prilika kakva se ne propušta:

„Ko zna da li ću se ikada opet naći u ovakvom društvu, najboljih među najboljima. Zato moram da pružim maksimum, iako u ovom sastavu nema mnogo rupa – izuzev mene.“, našalio se Fiš sa onim što drugi uzimaju za zbilju. „Ipak, nije nemoguće da stignem do polufinala i još dalje, jer i do sada sam pobeđivao mnogo puta igrače iz prvih deset, pa i iz prvih pet“.

Realno je da Fiš izađe na prvi meč, protiv Nadala, i učini sve da ga iznenadi, pogotovu što ni Španac nije u top-formi. Ako izgubi ili osveži povredu, Tipsarević bi mogao da ga zameni u drugom meču, kao i bilo kojeg od kandidata za odustajanje, a čini se da ih ima i više nego ranije, jer su se praktično svi vodeći teniser žalili na prenatrpan godišnji program.

Ukoliko Đoković bude taj koji mora da se povuče zbog povrede, ne samo što to za njega neće biti smak sveta, već će i otvoriti prostor svom zemljaku i saigraču iz reprezentacije. Naravno da prvi reket sveta još manje od Fiša razmišlja o povlačenju. On u ponedeljak uveče kreće lakšim putem, od Berdiha, a tek posle toga biće jasnije koliko može protiv Ferera i Mareja, čiji je duel u ponedeljak po podne.

Što se tiče srpskih tenisera, ostaje najizvesnije da ćemo u nedelju uveče, posle termina za Nadala i Fiša, gledati Nenada Zimonjića, branioca pehara u dublu, kako sa Mikaelom Ljodrom igra protiv Firstenberga i Matkovskog.

Pre njih, zakazani su Nadal i Fiš, a celokupni pogram u Londonu otvoriće bivši Beograđanin Danijel Nestor, Zimonjićev prošlogodišnji saigrač. On i Belorus Mirni sastaju se na startu sa Bopanom i Kurešijem, a zatim na centralni teren izlaze Federer i Conga.

M. K.

objavljeno: 18.11.2011.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.