Finiks Dragićs

Izvor: RTS, 26.Sep.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiks Dragićs

Vaterpolisti Radničkog izgubili od mađarskog OSC-a. Zoran Dragić iz Unikahe prelazi u Finiks i pridružuje se bratu Goranu. Građani Srbije: Đoković i Real najbolji na svetu. Troicki zaustavljen u četvrtfinalu Šenžena. Udineze odneo sva tri boda iz Rima. Nadal se vratio na teren pobedom nad Tcongom u egzibicionom meču.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
12.40 - Trostruki olimpijski šampion u ski skokovima Austrijanac Tomas Morgenštern saopštio je da je završio karijeru, sedam meseci pošto je na Igrama u Sočiju osvojio srebro. Morgenštern je prošle sezone doživeo dva teška pada i tom prilikom zadobio povrede glave i pluća.

Austrijski skakač se oporavio na vreme da pomogne austrijskom timu da osvoji srebro u Sočiju.

Završavam aktivnu karijeru, sada spremam skok u drugi žvot, našalio se Morgenštern.

On je jedan od četvorice skakača koji su u karijeri uspeli da osvoje sva četiri najveća takmičenja - Olimpijske igre, svetski šampionat, Svetski kup i turnir "Šetiri skakaonice".

12.30 - Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca izgubili su od mađarskog OSC-a sa 8:4 (1:3, 3:0, 1:1, 3:0) u drugom kolu kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Marseju. Dvostruki strelac za Kragujevčane bio je Marko Ćuk, dok je trostruki strelac za OSC bio Kejs sa tri gola.

Kragujevčane danas očekuje još jedan duel, protiv gruzijskog Ligamuša od 18 sati. Vaterpolisti Radničkog su juče u prvom kolu bili bolji od Marseja sa 8:7. Na turniru u Marseju učestvuje šest ekipa, a prvih pet obezbediće plasman u narednu fazu.

12.00- Teniser Novak Đoković najbolji je sportista na svetu prema mišljenju građana Srbije, pokazalo je QUDAL istraživanja švajcarske organizacije ICERTIAS. Prema istom istraživanju, građani Srbije su za najbolji klub na svetu izabrali Real Madrid.

U istraživanju je učestvovalo 1.200 građana Srbije starijih od 15 godina koji koriste internet.

11.50 - Sudija na Azijskim igrama koje se održavaju u Južnoj Koreji preminio je od posledica srčanog udara, saopštila je južnokorejska policija. Kako je saopšteno, sudija čije ime nije obavljeno, trebalo je da sudi na maratonskim trkama i u brzom hodanju.

Portparol policije u Inčeonu Mun Jun kju rekao je da se sudija jutros rano probudio sa bolovima u grudima i da je potom pozvao kolegu tražeći pomoć, da bi u bolnici preminuo. Porodica preminulog saopštila je da je on patio od visokog krvnog pritiska. Atletske discipline na Azijskim igrama počinju u subotu.

11.40 - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Šenženu, pošto je izgubio od Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 7:6 (8:6), 6:3.

Troicki je bio na odličnom putu da uzme još jedan "skalp" na turniru u Kini, pošto je u prvom setu imao veliku prednost od 5:2, a potom i 5:1 u taj brejku, ali nije uspeo da zadrži koncentraciju, što je protivniku dalo krila za konačnu pobedu.

Ovo je drugi poraz Troickog od Hiralda, koji je prvi put trijumfovao 2010. u Hertogenbošu. Hiraldo će za mesto u finalu igrati protiv Španca Tomija Robreda koji je bio bolji od Italijana Andreasa Sepija rezultatom 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

11.00 - London će posle jednogodišnje pauze, od 2015. ponovo biti domaćin mitinga atletske Dijamantske lige. Ove sezone je umesto britanske prestonice organizator bio Glazgov.

Miting u Londonu iduće godine održaće se na Olimpijskom stadionu 24. i 25. jula.

10.40 - Fudbaler Mančester Siti Frenk Lampard rekao je da ne bi imao ništa protiv da ostane u tom klubu i posle februara, do kada mu traje pozajmica iz Njujorka. Lampard je na poslednje dve utakmice postigao tri gola, a menadžer Manuel Pelegrini izrazio je želju da ga zadrži.

Odluku će na kraju doneti klub, ali rano je još da pričamo o tome. Moje je da treniram i da igram što bolje. Videćemo šta će se desiti. Zasad sam ovde do kraja januara, rekao je Lampard za britanski Skaj.

On je od 2001. do letos igrao za londonski Čelsi, kojem je prošlog vikenda dao gol."Lako sam se navikao na ekipu Sitija, osećam se dobro i zaista uživam ovde. Dugo sam bio u Čelsiju, tako da sam tamo na kraju već morao da radim neke stvari automatski, da uključim 'auto-pilota'. Svi su me lepo prihvatili u Sitiju i ovo je novi izazov za mene", dodao je Lampard.

Doskorašnji engleski reprezentativac u Njujork bi trebalo da se vrati u februaru sledeće godine, a nova sezona u MLS ligi počinje u martu.

10.30 - Katarski emir šeik Tamim bin Hamad al Tani ubeđen je da će prvenstvo sveta u fudbalu 2022. biti održano u njegovoj zemlji, uprkos polemikama koje dovode u pitanje organizaciju tog takmičenja.

Ubeđen sam da će Mundijal u Kataru biti jedan od najlepših u istoriji ovog takmičenja. Ljudi jednostavno ne mogu da shvate da jedna mala arpaska, muslimanska zemlja može da organizuje takav događaj, rekao je Al Tani.

On je odgovorio na kritike koje se tiču loših uslova u kojima rade sezonski radnici na gradilištima za potrebe Mundijala.

Tačno je da postoje problemi, ali smo na dobrom putu da ih rešimo, rekao je Al Tani.

10.10 - Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da će Luis Suarez biti ogromno pojačanje za ekipu kada mu krajem oktobra istekne suspenzija.

Za nas je sjajna stvar što je Suarez izabrao da dođe u Barselonu. Sa njim ćemo biti jači kao ekipa, imaćemo mnogo više taktičkih opcija, rekao je Mesi.

Urugvajski napadač letos je dobio četiri meseca suspenzije jer je na Mundijalu ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija.

Moramo ponovo da počnemo da osvajamo trofeje. Ciljevi Barselone su uvek isti. Prošle sezone nismo imali uspeha. Naša je obaveza da popravimo utisak, dodao je argentinski fudbaler.

Suarez je nedavno postigao prve golove u B timu Barselone na prijateljskom meču sa omladinskom selekcijom Indonezije.

09.30 - Olimpijska i svetska šampionka u bacanju kugle Novozelanđanka Valeri Adams podvrgla se operaciji levog ramena i desnog lakta, zbog čega joj predstoji dug period oporavka.

Predstoji mi dug oporavak, ali sam odlučna da se uspešno vratim na bacalište, rekla je Adams.

Dvostruka uzastopna olimpijska šampionka - na Igrama u Pekingu 2008. i u Londonu 2012, nije bila poražena na poslednjih 56 takmičenja.

08.00 - Drugi teniser sveta Rafael Nadal vratio se na teren, posle četiri meseca pauze, pobedivši Žo Vilfreda Tsonu sa 6:7, 6:3, 6:4 u revijalnom meču u Kazahstanu. Španski mediji pišu da nikakvog traga od povrede desnog ručnog zgloba nije bilo, a Nadal je na Tviteru napisao „Srećan sam što sam ponovo na terenu. To je najbolji osećaj".

Nadal će igrati na turniru u Pekingu od 29. septembra do 5. oktobra, a potom na Mastersu u Šangaju od 5. do 12 oktobra. Na ATP listi Đoković je trenutno prvi sa 12.150 bodova, drugi je Nadal sa 8665, a treći je Federer sa 8170.

00.00 - Slovenački košarkaški reprezentativac Zoran Dragić nastaviće karijeru u NBA ligi, u ekipi Finiks, prenosi specijalizovani košarkaši portal Sportando. Dragić, koji je od 2012. godine igrao za špansku Unikahu, pridružiće se tako u Sansima svom rođenom bratu Goranu.

On će, kako navodi Sportando, sa Finiksom potpisati dvogodišnji ugovor vredan 3,5 miliona dolara.

00.00 - Fudbaleri Udinezea savladali su u Rimu ekipu domaćeg Lacija sa 1:0, u poslednjoj utakmici 4. kola italijanske serije A. Lacio je priredio novo razočaranje navijačima i trećim porazom ostao u donjem delu tabele.

Tim Andree Stramaćonija potvrdio je dobru formu na početku sezone i zabeležio treću pobedu kojom je preuzeo treće mesto na tabeli sa tri boda zaostatka za vodećima Juventusom i Romom.

Gol odluke postigao je francuski napadač Siril Tereo sredinom prvog dela susreta, a gosti su zatvorenom igrom u nastavku umeli da sačuvaju prednost i obezbede značajan uspeh.

Zanimljivo je da Stramaćoni u startnoj postavi nije imao nijednog Italijana, a tek u nastavku zaigrali su Di Natale i Belmonte. Srpski golman Željko Brkić meč je presedeo na klupi. Srpski napadač u timu domaćina Filip Đorđević odigrao je drugo poluvreme, ali nije uspeo da savlada protivničkog golmana Karnezisa.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dragić potvrdio: Idem u Finiks

Izvor: B92, 26.Sep.2014

Dosadašnji bek Unikahe Zoran Dragić potvrdio je da će preći u Finiks Sanse i zaigrati sa bratom Goranom u istoj ekipi...“Postigli smo dogovor na dve godine. Svestan sam da za mene počinje nova karijera, nestrpljiv sam i pun optimizma. Tokom godina u Evropi dokazao sam da mogu da igram sa najboljim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.