(FOTO) Moderna Pepeljuga: Kraljica Elizabeta nosi iste cipele već 50 godina!

Izvor: Press, 28.Jun.2014, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Moderna Pepeljuga: Kraljica Elizabeta nosi iste cipele već 50 godina!

Kraljica ima četiri člana, odnosno sluge Bakingemske palate koji su zaduženi za njenu obuću, odnosno za to da se postaraju da ona dobije baš takav par koji nosi već pola veka.

 
Prema informacijama, crne cipele sa srebrnim lancom na sredini, koštaju oko 1.000 funti, ali mnogi veruju da kraljica ima popust na njih sobzirom da nosi isti par već toliki broj godina.
Par crnih cipelica izrađuje se ručno u zapadnom delu Londona, kod obućara "Anello & Davide". Za razliku od Pepeljuge čije su cipele bile staklene i sa potpeticom, kraljici je udobnost na prvom mestu.
Zanimljivo je da se stil njenog kraljevskog veličanstva menjao, kao i politika, ali je ostala dosledna ovom paru cipela.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

HIT: Britanska kraljica iste cipele nosi čak 50 godina!

Izvor: Kurir, 29.Jun.2014, 08:51

Specijalni tim izrađuje obuću vladarki, a ona je spremna da jedan omiljeni par ne menja i duže od decenije, već ga samo popravlja kad se ošteti..LONDON - Britanska kraljica Elizabeta II (88) nosi iste cipele već 50 godina i u njima se pojavljuje u svim prilikama, od poseta zatvorima do raskošnih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.