F4: Katastrofalna poseta u Londonu!

Izvor: Mondo, 10.Maj.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F4: Katastrofalna poseta u Londonu!

Prema izveštajima sa lica mesta, u O2 areni tek oko 2.000 gledalaca pred prvo polufinale između CSKA i Olimpijakosa.

Da Engleska nije košarkaška zemlja, zna svako ko iole prati sport.

Ipak, čelnici Evrolige su svesni ekonomskog potencijala te zemlje, pa na sve načine pokušavaju da "prodaju" Englezima svoj proizvod.

Ubacivanje London Tauersa u takmičenje početkom prošle decenije pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se kao veliki fijasko, a Đordi Bertomeu i saradnici prošle godine su doneli hrabru odluku, da Fajnal for organizuju u O2 areni, na obali Temze.

Englezi jesu punili tribine prilikom gostovanja NBA timova, ili letos na mečevima olimpijskog turnira (gde je bilo i brojne publike iz stranih zemalja), ali su u petak jasno stavili do znanja da ih Evroliga ne zanima previše.

Kako na Twitteru navode izveštači brojnih specijalizovanih sajtova i blogova, u O2 areni uoči meča CSKA - Olimpijakos nema više od 2.000 ljudi, što je navelo organizatore da "spuste" publiku sa jeftinijih mesta u redove blizu parketa, kako dvorana tokom TV prenosa ne bi izgledala potpuno prazna!

Slaboj poseti doprinele su visoke cene ulaznica, nefleksibilna politika izdavanja viza (čak 700 Rusa nije moglo da uđe u Veliku Britaniju, uprkos uredno kupljenim ulaznicama i rezervisanom smeštaju), ali je glavni razlog svakako činjenica da su Englezi i košarka dva različita sveta.

Olimpijakosovih navijača ima nekoliko stotina, a ne bi trebalo očekivati više Španaca, pristalica Reala i Barselone, jer je poznato da oni nemaju tradiciju masovnih odlazaka na gostovanja.

(MONDO, foto: eurohoops.net)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.