Evropska fudbalska pijaca: Gabrijel Žesus zvanično potpisao ugovor sa Arsenalom, Filips u Mančester sitiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 10:40

Evropska fudbalska pijaca: Gabrijel Žesus zvanično potpisao ugovor sa Arsenalom, Filips u Mančester sitiju

Dosadašnji fudbaler Mančester sitija i brazilski reprezentativac Gabrijel Žesus potpisao je petogodišnji ugovor sa Arsenalom, saopštio je londonski klub.

"Bi-Bi-Si" prenosi da je Arsenal pristao da klubu iz Mančestera isplati obeštećenje od 45 miliona funti. Brazilski fudbaler će u londonskom timu nositi dres sa brojem devet.

"Razgovarao sam sa menadžerom kluba Mikelom Artetom o klubu, igračima, projektu. Verujem 100 odsto u njega. On je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobar trener. Dosta mi je pomogao dok smo zajedno bili u Mančester sitiju. Kao mlad igrač pratio sam Arsenal zbog Tijerija Anrija", rekao je brazilski fudbaler.

Žesus (25) je ponikao u Palmeirasu, a od 2017. godine bio je član Mančester sitija. Za ovaj klub je odigrao 236 utakmica i postigao je 95 golova.

"Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor za ovaj veliki klub. Poznajem stručni štab i neke brazilske fudbalere, koji igraju u Arsenalu. Ovde ima dosta vrhunskih igrača. Oni su mladi, a i ja sam još mlad, tako da sam došao da pomognem", rekao je novi fudbaler Arsenala.

Filips potpisao šestogodišnji ugovor sa Mančester sitijem

Dosadašnji odbrambeni fudbaler Lidsa Kelvin Filips potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, saopštio je šampion Premijer lige.

Mančester siti je platio Lidsu obeštećenje od 45 miliona funti i iz Mančestera u Lids poslao mladog fudbalera Darka Boatenga Gijabija.

Filips (26) će u novom klubu nositi dres sa brojem četiri, a tvrdi da je Mančester siti izabrao zbog Pepa Gvaridole.

"Oduševljen sam što sam se pridružio Mančester sitiju. Siti je najbolji klub u Engleskoj koji vodi najbolji trener na svetu Pep Gvardiola. Ostvarenje sna je igrati za klub svetske klase kao što je Siti. Jedva čekam da se priključim novim saigračima", rekao je Filips za zvanični sajt kluba.

On je za Lids odigrao 234 utakmice i postigao je 14 golova. Za reprezentaciju Engleske nastupio je na 23 meča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.