Evropol: Proneđene umetnine vredne 40 miliona evra

Izvor: RTS, 04.Jul.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropol: Proneđene umetnine vredne 40 miliona evra

Umetnički predmeti vredni 40 miliona eura, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Nemačkoj i Velikoj Brtianiji, i tom prilikom uhapšene su 23 osobe, saopštio je Evropol.
Više od 250 policajaca istovremeno je pretražilo 40 kuća u italijanskim regionima Sicilija, Kalabrija, Pijemont i Apulja, kao i u nemačkom Eningenu, Londonu u Velikoj Britaniji i Barseloni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Španiji.

Tom prilikom oduzeli su oko 25.000 umetničkih predmeta.
Policijska operacija je trajala četiri godine, a artefakti su uglavnom otkopavani u Italiji i prodavani u aukcijskim kućama u Nemačkoj.
Kriminalne grupe koje su se bavile ovom trgovinom i koje su imale saradnike u Barseloni i Londonu evrpski policajci ocenili su kao "veoma dobro organizovane".
Operacija se smatra jednom od najvećih ikada izvedenih, kada je u pitanju krijumčarenje artefakata iz Italije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađene umetnine vredne 40 miliona evra, uhapšene 23 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2018, 09:02

Umetnički predmeti vredni 40 miliona eura, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Njemačkoj i Velikoj Brtianiji, i tom prilikom uhapšene su 23 osobe, saopštio je Evropol...Više od 250 policajaca istovremeno je pretražilo 40 kuća u italijanskim regionima Sicilija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

250 policajaca u četiri godine istrage razbilo bandu

Izvor: B92, 05.Jul.2018

Hag -- Umetnički predmeti vredni 40 miliona evra, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Njemačkoj i Velikoj Brtianiji...Tom prilikom uhapšene su 23 osobe, saopštio je Evropol u sredu...Više od 250 policajaca istovremeno je pretražilo 40 kuća u italijanskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.