Euro raste treći uzastopni tjedan

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jun.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro raste treći uzastopni tjedan

LONDON - Lipanj je sjajan za euro. Jedinstvaena europska valuta ojačala je i treći uzastopni tjedan jer ulagači vjeruju da američka središnja banka neće brzo povećavati kamatne stope.

Euro je ojačao prošloga tjedna prema američkoj valuti 0,8 posto, na 1,1355 dolara, a u jednom se trenutku, po prvi puta nakon mjesec dana, probio i iznad razine od 1,1400 dolara.

U odnosu na japansku valutu, euro je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pak, ojačao 0,2 posto, pa mu je cijena dosegnula 139,25 jena.

Dolar je, međutim, oslabio prema 'japancu', za 0,6 posto, na 122,70 jena.

Pritisak na dolar uslijedio je u srijedu, nakon dvodnevne sjednice čelnika Feda s koje su poručili da je najveće svjetsko gospodarstvo vjerojatno dovoljno snažno da bi izdržalo povećanje ključnih kamatnih stopa do kraja godine.

Zbog toga se dolar našao pod pritiskom, pa je oslabio u odnosu na europsku valutu, premda se i ona nalazi pod pritiskom zbog grčke dužničke drame.

Ni u četvrtak na sjednici ministara financija eurozone nije postignut nikakav napredak u rješavanju grčkih dužničkih problema jer Atena ne pristaje provesti reforme koje traži eurozona kako bi joj odobrila novu ratu kredita.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.