Euro oslabio prema dolaru, očekuje se oprezan nastup Draghija u Jackson Holeu

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Avg.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro oslabio prema dolaru, očekuje se oprezan nastup Draghija u Jackson Holeu

LONDON - Euro je u utorak oslabio prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta pod utjecajem očekivanja da će čelnik Europske središnje banke (ECB) biti suzdržan u pogledu poruka o monetarnoj politici eurozone na neformalnom okupljanju u američkom Jackson Holeu.

Euro je prema dolaru oslabio 0,2 posto u jutarnjoj trgovini u Europi, kliznuvši na 1,1790 dolara.

Jučer je zajednička europska valuta ojačala 0,5 posto prema dolaru, najsnažnije u ovom mjesecu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << budući da je trgovce razočarao oprez dužnosnika ECB-a, koji se mogao iščitati iz zapisnika s bančine srpanjske sjednice.

Stoga se pozornost tržišta okreće govoru predsjednika ECB-a Marija Draghija na neformalnom međunarodnom okupljanju financijskih dužnosnika i bankara u američkom Jackson Holeu.

Dva upućena izvora kazala su za Reuters da Draghi u petak neće poslati novu poruku vezano za monetarnu politiku ECB-a, čime su prigušena očekivanja da će banka uskoro krenuti s izradom krokija postupnog ukidanja monetarnih poticaja.

"Euro je blago oslabio nakon što je u prethodnom razdoblju kontinuirano bilježio rast i ako Draghi ne izađe za govornicu i ne kaže nešto značajno, očekujemo da će (zajednička europska) valuta ostati pod pritiskom", tumači Piotr Matys iz londonskog ureda Rabobanka.

Analitičari predviđaju da će čelnik ECB-a voditi računa o tome da ne kaže ništa što bi euro poguralo iznad razine od 1,20 dolara budući da je u ECB-u označena kao osjetljiva.

"Teško je očekivati da predsjednik (ECB-a) Draghi nadmaši aktualna očekivanja o ograničavanju programa kvantitativnog ublažavanja, koja su trenutno uključena u cijenu eura, a mogao bi ponoviti zabrinutost bančinog upravnog vijeća zbog mogućeg trgovanja na osnovi povlaštenih informacija vezano za normalizaciju ECB-ove politike", ističe Viraj Patel iz londonskog ureda ING-a.

U odnosu na franak i funtu euro je ojačao, dosegnuvši 1,1368 franaka, te 91,59 penija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Optimistična očekivanja za eurozonu podigla euro

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2017, 14:24

LONDON - Euro je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima valuta, poduprt izvješćem londonske tvrtke Markit koje je pokazalo stabilan rast gospodarstva eurozone u kolovozu, iako je pozornost trgovaca i dalje usmjerena na govor čelnika Europske središnje banke (ECB) u Jackson Holeu krajem...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.