Euro blago ojačao uoči izbora u Francuskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro blago ojačao uoči izbora u Francuskoj

LONDON - Euro je blago ojačao u petak prema dolaru na međunarodnim deviznim tržištima, u opreznom trgovanju uoči prvoga kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj ove nedjelje u koji su uprte sve oči sudionika tržišta.

Euro je u takvom ozračju ojačao blagih 0,2 posto prema dolaru, na 1,0734 dolara, i drži se tako ispod najviših razina u tri tjedna koje je zabilježio ranije ovoga tjedna.

I drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << značajniji valutni parovi također su se držali unutar uskog raspona u takvim okolnostima, pa je dolar skliznuo svega 0,1 posto prema japanskoj valuti i još manje od toga prema britanskoj funti.

Nema naznaka da je jučerašnja pucnjava u Parizu u kojoj je ubijen policajac pokrenula prodaju eura. Fokus ulagača usmjeren je predsjedničkim izborima, a ankete pokazuju prilično tijesnu utrku četvero kandidata, u kojoj čelnu poziciju trenutno i dalje zauzima centrist Emmanuel Macron.

Ulagače i dalje muči snažna podrška koju dobivaju kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Pen i kandidat krajnje ljevice Jean-Luc Melenchon, što upućuje na rizik novih većih šokova za Europu na političkom planu kroz dva tjedna kada će biti poznat ishod francuskih predsjedničkih izbora.

Poučeni ishodima prošlogodišnjeg britanskog referneduma i američkih predsjedničkih izbora, ulagači su, čini se, minimizirali izloženost pred ove izbore.

"Situacija je po mom mišljenju pod kontrolom. A radi se o svojevrsnom prizivanju u sjećanje velikih događaja koji su se lani dogodili, pa su mnogi mišljenja da je najbolji pristup ostati što je moguće više na oprezu", kazao je Simmon Derrick, analitičar iz Bank of New York Mellona.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.