Izvor: TangoSix.rs, 29.Dec.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Etihad Airways Partners“ nagrađen za koncept zajedničkog finansiranja kompanija u grupaciji

„Sporazum za finansiranje razvoja“ u vrednosti od 700 miliona dolara grupacije Etihad ervejz partners (Etihad Airways Partners) dobio je priznanje za Obveznicu godine na tržištima u razvoju u Evropi, na Bliskom istoku i Africi od organizacije za pružanje tržišnih informacija „International Financing Review“- IFR. Nagrada će biti uručena u Londonu 27. januara na gala večeri, rečeno je u kompaniji Etihad >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ervejz (Etihad Airways).
Iz Etihada podsećaju da su u septembru ove godine pokrenuli seriju prezentacija širom sveta zajedno sa svojim glavnim savetnikom, kompanijom Goldman Saks (Goldman Sachs) u cilju prikupljanja finansijskih sredstava na tržištu za razvoj avio-kompanije, njene podružnice Etihad aerodromske usluge (Etihad Airport Services) i njenih pet strateških partnera – kompanija Er Berlin (Air berlin), Er Srbija (Air Serbia), Er Sejšeli (Air Seychelles ), Alitalija (Alitalia) i Džet ervejz (Jet Airways) – u okviru grupacije Etihad ervejz partners.
Putem instrumenta za finansiranje pod nazivom „Etihad ervejz partners BV“, grupacija je najpre prikupila 500 miliona dolara, a zatim i dodatnih 200 miliona dolara.
Kako je još u septembru najavljeno, prikupljena sredstava će se među partnerima deliti na sledeći način:
– 20 % sredstava će pripasti kompanijama Etihad ervejz, Etihad aerodromske usluge, Erberlin i Alitalija
– 16 % će pripasti Džet ervejzu
– ostatak sredstava avio-kompanijama Er Srbija i Er Sejšeli.
– Prikupljena sredstva, koja će biti podeljena između sedam kompanija, namenjena su kako za kapitalna ulaganja tako i za investicije u flotu, kao i refinansiranje obaveza, u zavisnosti od individualnih potreba svake poslovne organizacije – izavio je Martin Veber, generalni direktor Goldman Saksa.
IFR je organizacija koja izveštava o tržišnom kapitalu, analizira trendove, prenosi vesti i događaje iz ove oblasti putem svoje nedeljne publikacije i dnevnih izveštaja na internetu.
IFR nagrada ustanovljena je 2005. godine i deo je „Thomson Reuters Awards for Excellence“.
U Etihadu navode da je ovo je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da njihova inicijativa dobija priznanje kao „prva zajednička transakcija za finansiranje razvoja ove vrste u avio-industriji“.
– Grupacija Etihad ervejz partners je takođe u Londonu dobila nagradu Aranžman za finansiranje godine za Bliski istok koju dodeljuje britanski časopis „Global Transport Finance“ – saopšteno je iz Etihada.
The post „Etihad Airways Partners“ nagrađen za koncept zajedničkog finansiranja kompanija u grupaciji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.