Ešli Kol van stroja

Izvor: RTS, 12.Feb.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešli Kol van stroja

Englezi će "pojesti nokte" do 3. marta i utakmice sa Egiptom, kako bi videli na šta će ličiti odbrana Gordog Albiona. Povreda Ešlija Kola spaja stare prijatelje Džona Terija i Vejna Bridža. Da li će i uspeti da ih spoji, zavisi od fudbalera Mančester sitija.

„Španska serija", u engleskoj režiji, dobija nastavak. Scenario koga su se najviše plašili na Ostrvu očigledno postaje neizbežan. Džon Teri i Vejn Bridž zajedno u odbrani na Svetskom prvenstvu.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to je najviše „zaslužan" Ešli Kol, koji će odsustvovati sa terena oko tri meseca zbog teže povrede koju je zadobio na prvenstvenoj utakmici protiv Evertona.

Fudbaler Čelsija zadobio je prelom članka leve noge i za njega je sezona najverovatnije završena, a moguće je da neće moći da igra ni za nacionalnu reprezentaciju Engleske na Prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Pre svega dve, tri sedmice postavljalo se pitanje da li bi se Teri i Bridž uopšte dodavali na terenu, ali sada će očigledno morati da sarađuju, jer izostanak Ešlija Kola ostavlja Bridža kao jedinog levog beka u reprezentaciji.

U prethodnoj epizodi ove sage „glavni lik" Džon Teri je odleteo u Dubai gde pokušava da spase brak, ali kako će da sačuva prijateljstvo, odnosno barem da njegov „ispad" ne utiče na igre nacionalnog tima, to niko ne zna.

Mnogi će povikati da ljubavni trougao, u kom su se našli Teri i Bridž, ne sme uticati na njihovu igreui saradnju na terenu, pre svega jer su profesionalci i svoje probleme moraju da ostave ispred stadiona. Međutim, to nije nimalo jednostavno, naročito za Bridža kome je Teri, veliki prijatelj, praktično „zabio nož u leđa".

Englezi su do povrede Kola bili mirni, jer se znalo da će Vejn Bridž biti zamena Ešliju Kolu na predstojećem Svetskom prvenstvu i da neće mnogo ulaziti u igru, sada su okolnosti mnogo drugačije.

Povreda prvog beka reprezentacije izbacila je Bridža u prvi plan, pa će i najvatreniji „fanovi" Džona Terija, koji su mu pružali ogromnu podršku prethodnih nedelja jasno ističući da je Bridž krajnje nebitan za reprezentaciju, licemerno podržati Bridža i očekivati mnogo od njega na terenu.

Prethodnih dana pojavila se priča da je Bridž razmišljao da okonča reprezentativnu karijeru, jer i dalje leči sveže rane koje mu je naneo doskorašnji prijatelj, koga, prema navodima pojedinih medija, ne može više da gleda. Kako Bridž ne želi da govori o problemima sa Terijem i reprezentativnoj karijeri pred novinarima, može se zaključiti da će naredna utakmica Engleske mnogo toga otkriti.

"Vejn nikada nije rekao da ne bi igrao za reprezentaciju", rekao je Roberto Mančini, trener Mančester sitija.

"Naravno da želi da igra za reprezentaciju. Veoma je važno za igrača da igra na Svetskom prvenstvu. Bitno je i za njegovu karijeru, naročito ako može da igra u prvom timu", dodao je Mančini.

Engleska igra prijateljsku utakmicu protiv Egipta 3. marta, a ukoliko u sastavu ne bude Vejna Bridža može se zaključiti da fudbaler Mančester sitija definitivno ne može da igra sa Terijem u timu, da sa njim deli svlačionicu i timski autobus.

"Sve je na Vejnu. On treba da odluči da li želi na Svetsko prvenstvo ili ne. Ako se ne pojavi na sledećem okupljanju reprezentacije, to bi verovatno značilo da ne želi, jer će Teri biti uvek tu kada je spreman", rekao je „Sanu" izvor blizak nacionalnom timu Engleske.

Povređeni Kol, i takođe povređeni, ali ne fizički, Vejn Bridž, takoreći su jedini Kapelov izbor na poziciji levog beka.

Mediji u Britaniji su pokušavali da pronađu zamenu za zamenu, odnosno ko bi mogao da „uleti" ukoliko Bridž ipak ne može da „svari" Terija.

Izbor je vrlo tanak, Stiven Vornok iz Aston vile i mladi Kijeran Gibs su jedine mogućnosti  na toj poziciji, sa kojom Englezi imaju mnogo problema duži niz godina.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.