Erotski romani sve popularniji

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erotski romani sve popularniji

Prodaja erotskih romana je za kratko vreme u Velikoj Britaniji porasla za 30 odsto zahvaljujući digitalnim tabletima, piše londonski tabloid "San".

List tvrdi da je daunlodovanje "škakljivih pričica" sve popularnije, naročito među ženama.

Transakcija je diskretna i kupci više ne moraju da crvene pred kasom. Činjenica da sa tabletom ljudi ne vide naslovnu stranu štiva koje čitate, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objašnjava nagli procvat ovog književnog žanra. Imajući ovo u vidu, mnogi izdavači nameravaju da se priključe ovom unosnom poslu.

Ovo može donekle biti objašnjenje i neočekivanog uspeha knjige „Fifthy Shades of Grey" (Pedeset nijansi sive) do skoro nepoznate britanske književnice El Džejms. Ova knjiga se, doduše u Americi, ovih dana našla na vrhu liste najprodavanijih knjiga lista „Njujork tajms".

Ovu trilogiju, koju je kao elektronske romane objavila mala australijska kuća „The Writer’s Coffee House", prodata je u više od 250.000 primeraka i postala je hit u književnim krugovima SAD-a. Nova, američka e-verzija trilogije pojavila se 12. marta u SAD, a uskoro će biti objavljeno i sedamsto pedeset broširanih izdanja knjiga.

Roman je priča o strasnoj romansi između uspešnog mladog preduzetnika Kristijana Greja i nevine i naivne studentkinje književnosti Anastasije Stil.

Džulija Bosman iz „Njujork tajmsa" rekla je da ženama koje uglavnom čitaju komercijalnu fikciju, ova trilogija pokazuje eksplicitnu i žestoku erotiku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erotski romani sve popularniji

Izvor: medio.rs, 18.Mar.2012, 02:28

Prodaja erotskih romana je za kratko vreme u Velikoj Britaniji porasla za 30 odsto zahvaljujući digitalnim tabletima, piše londonski tabloid "San".

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.