Erik Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erik Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe

LONDON - Čuveni gitarista Erik Klepton (65) odlučio je da proda deo velike kolekcije gitara, kako bi sakupio novac za svoju klinigu za rehabilitaciju zavisnika od droge i alkohola.

Klepton će dati gitare na aukciju u Njujorku sledeće godine, a sav novac će otići u centar za odvikavanje od alkohola i droge "Crossroads” u Antigvi, koji je engleski gitarista osnovao 1997. godine.

Među stavkama na aukciji će se naći i gitara koju je Klepton svirao na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovnom okupljanju grupe "Cream” 2005. godine, i očekuje se da će dostići cenu višu od 13.000 funti.

Na aukciji će biti ponuđeni i pojačala i zvučnici.

Za aukciju su gitare donirali i Džef Bek, Džo Bonamasa i Džej Džej Kejl.

Ovo nije prvi put da Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe.

On je to prethodno učinio na aukcijama 1999. i 2004. godine, kada je njegova gitara marke "fender stratokaster” prodata za 607.500 funti.

Gitare će biti izložene u aukcionarskoj kući "Bonams” u Londonu od 23. do 26. januara, a zatim će u Njujorku 9. februara biti održana aukcija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.