Englezi se već svete Blateru

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi se već svete Blateru

Gradonačelnik Londona Boris Džonson otkazao smeštaj predsedniku FIFA Sepu Blateru tokom OI koje će se 2012. godine održati u tom gradu. Razlog - glasanje za SP.

Džonson je javno priznao da je nekoliko dana uoči donošenja odluke o organizatoru prvenstva sveta u fudbalu 2018, za koje je konkurisala i Engleksa, rezervisao apartman u hotelu sa pet zvezdica za Baltera i članove Izvršnog odbora FIFA.

"Predsedniku Blateru i njegovim potkupljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijateljima iz Izvršnog odbora otkazujem smještaj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine", rekao je gradonačlenik Londona.

Engleski novinari, koji neprestano optužuju čelnike FIFA da su se vodili ličnim koristoljubljem prilikom donošenja odluke da Rusija dobije organizacioju prvenstva sveta, navode da dan proveden u hotelu koji je bio rezervisan za Blatera i njegovu svitu košta 1.400 evra za noć.

Džonson već danima napada Blatera zbog odluke da Rusiji poveri domaćinstvo Mundijala.

"Engleska je kolevka fudbala i ima najbolju infrastrukturu, a pobedila je Rusija, nesigurna zemlja, prepuna kriminala i koja ima samo tri izgradjena stadiona. Već dve i po godne sam gradonačlenik i u tom razdoblju u Londonu je ukradeno samo šest bicikala. Baš me zanima koliko ih je nestalo u Moskvi", rekao je on.

Gradonačelnik Londona istakao je kako je Blater lično Dejvidu Bekamu, princu VIlijamu i njemu priznao da je kandidatura Engleske bila najbolja.

"Takodje nam je rekao da su ga u drugim zemljama koje su konkurisale za šampionat sveta dočekivale brojne lepe žene. Mi ih nismo imali, možda je to i presudilo", zaključio je Džonson.

Ruski mediji sa zadovoljstvom su dočekali Džonsonovu odluku da otkaže luksuzno gostoprimstvo predsedniku FIFA. Brojni listovi u toj zemlji zajedljivo komentarišu da je Džonson "nesvesno priznao dve stvari koje svi odavno znaju - da je na Ostrvu korupcija sastavni deo svake kampanje, pa i sportske, i da u Engleskoj zaista ne postoje lepe žene".
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.