Džon Sjuel traži da odsustvuje iz Doma lordova dok traje istraga

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Sjuel traži da odsustvuje iz Doma lordova dok traje istraga

Lord Džon Suel, zamenik predsednika Gornjeg doma britanskog parlamenta i nekadašnji saradnik Tonija Blera, zatražio je danas dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada tog tela dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korišćenje droge i nedolično seksualno ponašanje.

Suel je izjavio da "nema nameru" da se vrati u Dom lordova dok istraga ne bude okončana. Londonski list San danas je na naslovnoj strani objavio fotografiju Suela u narandžastom prslučetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedne prostitutke, a na jednom video snimku može se čuti kako iznosi omalovažavajuće komentare o nekim ličnostima iz britanskog političkog života. Istraga je pokrenuta nakon što su prošle sedmice u pomenutom listu objavljene fotografije i video snimci razgolićenog Suela dok ušmrkava kokain u društvu prostitutki.

U današnjem saopštenju londonske policje ističe se kako "u ovoj fazi istrage" nije bilo hapšenja.

Suelu je, nakon što je izbio skandal, suspendovano članstvo u Laburističkoj partiji, a laburistički član parlamenta Džon Man pozvao ga je da dobrovoljno podnese ostavku na članstvo u Domu lordova pre nego što bude izbačen odatle.

Britanski "Telegraf" takođe ocenjuje da bi Suel trebalo da podnese ostavku na članstvo u gornjem domu, a da bi, ako to sam ne učini, Dom lordova trebalo da ga izbaci.

U slučaju da ga ni Dom lordova ne izbaci iz svog sastava, onda bi donji dom trebalo da pozove na takozvani "impičment" protiv Suela, zaključuje londonski list.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) PERVERZNI LORD OPTUŽUJE: Toni Bler je s Bušom imao ljubavnu aferu!

Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 07:00

Zamenik šefa Gornjeg doma Parlamenta Džon Sjuel, koji je uhvaćen kako se drogira s dvema ženama, rekao im da je bivši premijer Britanije bio zaljubljen u nekadašnjeg lidera SAD..LONDON - Britanski lord Džon Sjuel (69), zamenik predsednika Gornjeg doma Parlamenta te zemlje, koji je uhvaćen kako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.