Džerard Batler – škotski srcolomac

Izvor: Studnel.com, 13.Nov.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard Batler – škotski srcolomac

Rođen je u gradu Pejsli u Škotskoj. Uprkos tome što je odmalena voleo pozorište i glumu, Batler je nastavio školovanje na Univerzitetu Glazgov, gde je studirao pravo. Međutim, nesuđeni advokat, nakon što je dobio otkaz u jednoj advokatskoj firmi u Edinburgu, odlučuje da se preseli u London i ostvari svoj dugogodišnji san da se profesionalno bavi glumom. Dok se borio da nađe svoje mesto pod zvezdama, radio je razne poslove kako bi preživeo, a jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << od tih poslova ga je i doveo do prve uloge u predstavi Koriolanus. Nakon toga glumac je dobio ulogu u predstavi Trainspotting, pozorišnoj adaptaciji istoimene knjige.
Pored pozorišnih dostignuća, Batler je dobio manje uloge u filmovima kao što su: Gospođa Braun, Džejms Bond (Sutra ne umire nikad) i Priča o mumiji. Dve godine kasnije dobija ulogu u mini-seriji Atila, a pored toga prihvata ulogu Drakule u istoimenom horor filmu Drakula 2000. Nakon ovoga je igrao Fantoma u mjuziklu Fantom iz opere, a zatim je usledila uloga koja je bila prekretnica u njegovoj karijeri, a to je uloga kralja Leonidasa u filmu 300. Međutim, svi ga pamte kao zgodnog i šarmantnog Gerija, koji nijednu devojku nije ostavio ravnodušnom u filmu P. S. Volim te. Pored brojnih nominacija za razne nagrade ovaj glumac je osvojio i MTV filmsku nagradu za najbolju borbu u filmu 300.
Uprkos tome što je mnoga ženska srca osvojio lepotom i šarmom, ovaj glumac je zapravo dokaz kako treba da izgleda i da se ponaša pravi muškarac i na sceni i van nje. Njegova karijera, koja svakim danom sve više napreduje, pokazuje kako svačiji san uz ogroman trud može da postane stvarnost.
Izvori: thefamouspeople.com, imdb.com, biography.com, britannica.com, people.com.

glumacps i love youdzerard batlerna danasnji danbiografija
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.