Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dženeral motors" otpušta 600 radnika

TORONTO - Zvaničnici sindikata američkog proizvođača automobila "Dženeral motorsa" izjavili su danas da ta kompanija ukida do 600 radnih mjesta u svom postrojenju za sklapanje vozila nedaleko od Londona u Ontariju i da ih prebacuje u Meksiko, gdje je jeftinija radna snaga.

Porptarol sindikata "Junifor lokal 88" Majk Van Bikel rekao je da će otpuštanja stupiti na snagu u julu u postrojenju Ingers sol, gdje je zaposleno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2.800 radnika.

Predsjednik "Junifora" Džeri Dijaz ističe da se u odluci o otpuštanju ogleda "korporativna pohlepa" i da je to jasan pokazatelj da se mora ponovo pregovarati o Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini /NAFTA/.

Američki predjsednik Donald Tramp poručio je Meksiku i Kanadi da želi nove pregovore ili čak ukidanje NAFTA.

Kanadski ogranak "Dženeral motorsa" saopštio je da je "Junifor" unaprijed obavješten o tome na koji način će izmjene u proizvodnji uticati na radnike u tri postrojenja u Ontariju

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.