Dvojica Libijaca osumnjičena za nesreću iznad Lokerbija

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica Libijaca osumnjičena za nesreću iznad Lokerbija

Škotski tužioci identifikovali su dvojicu Libijaca kao novoosumnjičene za avionsku nesreću od pre skoro 30 godina iznad Lokerbija, kada je poginulo 270 ljudi, javio je danas britanski BBC.

Škoti sumnjaju da su dvojica osumnjičenih bili uključeni, zajedno sa Abdelbasetom al-Megrahijem - jedinom osobom koja je osuđena za zločin iz 1988, u bombaški napad kada je dignut u vazduh avion američke kompanije Pan Am na letu od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Londona do Njujorka.

Škotski tužilac Frenk Mulholand nedavno se sastao sa američkim državnim tužiocem Loretom Linč u Vašingtonu da bi razmotrili napredak u istrazi.

Oni sada traže dozvolu od libijskih vlasti da škotska policija i FBI ispitaju dvojicu osumnjičeni u Tripoliju.

Jedini osuđeni za zločin, Megrahi je pušten iz zatvora 2009. godini zbog dijagnoze raka prostate i umro je tri godine kasnije, sve vreme tvrdeći da je nevin.

Američki avion na letu 103 eksplodirao je iznad Lokerbija, u južnoj Škotskoj, u večernjim satima 21. decembra 1988 i svi u avionu su poginuli, uključujući 11 ljudi na zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Posle tri decenije otkrili teroriste?!

Izvor: Mondo, 15.Okt.2015

Škotski tužioci identifikovali su dvojicu Libijaca kao novoosumnjičene za avionsku nesreću pre skoro 30 godina iznad Lokerbija kada je poginulo 270 ljudi, javio je danas britanski BBC...Foto: screenshot/YouTube..Škoti sumnjaju da su dvojica osumnjičenih bili uključeni, zajedno sa Abdelbasetom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.