Dve najskuplje knjige na prodaju

Izvor: B92, 09.Sep.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve najskuplje knjige na prodaju

Britanska aukcijska kuća „Sotheby's" ponudiće na prodaju prirodnjačku knjigu za koju se tvrdi da je najskuplja knjiga na svetu, kao i jedno retko izdanje Šekspira.

Primerak koji se nudi na licitaciji jedan je od stotinak preostalih kopija knjiga "Američke ptice" John James Audubona. Knjiga sa početka 19. veka, procenjen je na sumu između četiri i šest miliona funti (između 6,2 miliona i 9,2 miliona dolara).

Na istoj aukciji 7. decembra u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu biće ponuđen i jedan redak primerak prvog izdanja sabranih drama Šekspira iz 1623. godine, koji je procenjen na sumu od milion funti (1,54 miliona dolara).

Ekspert ove aukcijske kuće za knjige, David Goldthorpe izjavio je da su ta dva dela najskuplje i najvažnije knjige na svetu, kruna svake zbirke knjiga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.