Dve bronzane skulpture mogle bi biti Mikelandjelove

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve bronzane skulpture mogle bi biti Mikelandjelove

LONDON, 2. februara 2015. (Beta-AP) - Britanski stručnjaci su u poneeljak objavili da su se pojavili novi dokazi koji nagoveštavaju da bi dve nepotpisane brozane skulpture nagih muškaraca mogle da budu delo Mikelandjela.

Stručnjaci iz Muzeja Ficvilijam i sa Univerziteta u Kembridžu navode da dokazi nagoveštavaju da je Mikelandjelo skulpure jahača pantera napravio pošto je završio rad na Davidu i spremao se da počne >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << oslikavanje Sikstinske kapele u Vatikanu.

Ukoliko se potvrdi da su skulpture Mikelandjelove, dodaju stručnjaci, to bi bila jedina dva njegova sačuvana bronzana kipa na svetu.

I ranije su te skulpture bile pripisivane Mikelandjelu, kada su se pojavile u kolekciji Adolfa de Rotšilda u 19. veku. Pošto su, medjutim, bile nepotpisane, kasnije je to opovrgnuto.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.