Drakulić dobio partnera

Izvor: Glas javnosti, 16.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drakulić dobio partnera

BEOGRAD - „Rekonstrakšen kapital 2“, zatvoreni investicioni fond, kupio je za 30 miliona evra 21,33 odsto „Ist pointa“, saopštio je juče taj fond, čije su akcije registrovane na AIM tržištu Londonske berze. U „Ist pointu“, čiji je vlasnik Zoran Drakulić, kažu da prodaja dela imovine nema bilo kakve veze sa globalnom finansijskom krizom, kao i da je uspešnost transakcije u ovoj situaciji dokaz da su dobra firma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

U kompaniji „NJu Jurop kapital“, koju je RC2 osnovao u martu u Beogradu, ističu da dosada nisi investirali u Srbiju. Najveći deo prodajne sume od 30 miliona evra biće investiran direktno u grupu „Ist point“, a aranžmanom je predviđeno da se radi na izdvajanju poslovnih linija u posebna preduzeća.

- Verujemo da će ulazak RC2 u „Ist point“ doprineti da se privuku i druge investicije finansijskih partnera u naše poslovne operacije, čemu će slediti reorganizacija grupe u odvojene poslovne celine - navodi predsednik te kompanije Zoran Drakulić, koji je u Srbiji vlasnik Valjaonice bakra Sevojno, „Novakbla“ u Novom Sadu, Beogradske pekarske industrije i „Klasa“, a bio je zainteresovan i za kupovinu RTB-a „Bor“ i JRB-a.

Taj holding, sa sedištem na Kipru, posluje širom jugoistočne Evrope. U prošloj godini ostvario je prihod od 520,3 miliona dolara, dok je dobit porasla za 15,4 odsto, na 28,6 miliona dolara. Ukupna neto imovina fonda RC2 vredela je na kraju avgusta 135,3 miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.