Doživotne kazne za ubistvo vojnika

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotne kazne za ubistvo vojnika

London -- Dvojica islamskih ekstremista, koji su u maju 2013. ubili britanskog vojnika Lija Rigbija u Londonu, osuđeni su na doživotnu robiju i višedecenijski zatvor.

Majkl Adebojalo (29) i Majkl Adebovale (22) dobili su doživotnu kaznu bez prava na žalbu, odnosno najmanje 45 godina zatvora, a sud je izrekao presude u njihovom odsustvu, jer su izbačeni iz sudnice pre izricanja presude, posle pokušaja da napadnu obezbeđenje, prenela je agencija AP.

Tokom suđenja, njih dvojica su isticali da su ubili u ime Alaha, da su inspirisani borbom Alkaide, a svoju žrtvu su usred dana najpre udarili kolima, a zatim izboli nožem i udarali satarom.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.