Doživotna robija bračnom paru zbog planiranja napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotna robija bračnom paru zbog planiranja napada

Sud u Britaniji osudio je danas Muhameda Rehmana i njegovu suprugu Sanu Ahmed Kan na doživotne kazne zatvora zbog planiranja bombaškog napada na civilne mete u Londonu.

Rehman (25) bi mogao da bude pušten na slobodu posle 27 godina provedenih iza rešetaka, a Kan (24) posle 25 godina robije, prenosi AP, podsetivši da je bračni par juče proglašen krivim.

Tužioci navode da su njih dvoje nameravali da izvedu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napad na podzemnu želenicu ili tržni centar na 10-godišnjicu bombaških napada koji su u Londonu izvedeni 7. jula 2005. godine, kada su četiri bombaša-samoubice ubili 52 ljudi u metrou i autobusu.

Kako tužioci objašnjavaju, Rehman je bio pri kraju izrade velike bombe u trenutku kada je uhapšen, a policija je u njegovom dvorištu pronašla video-snimak na kojem se vidi kako aktivira manju eksplozivnu napravu.

Pod tajnim imenom "Tihi bombaš", Rehman je od korisnika Tvitera tražio pomoć u odabiru mete, dodali su tužioci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

London: Doživotna robija bračnom paru zbog planiranja napada

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2015

LONDON - Sud u Britaniji osudio je danas Muhameda Rehmana i njegovu suprugu Sanu Ahmed Kan na doživotne kazne zatvora zbog planiranja bombaškog napada na civilne mete u Londonu...Rehman (25) bi mogao da bude pušten na slobodu poslije 27 godina provedenih iza rešetaka, a Kan (24) poslije 25 godina...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.