Domaći i strani strip majstori u SKC-u

Izvor: NaDlanu.com, 01.Okt.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći i strani strip majstori u SKC-u

Na Medjunarodnom salonu stripa u beogradskom Studentskom kulturnom centru u subotu su nastupili domaći i strani strip majstori.

"Ne samo da taj program ima edukativan karakter već služi i za popularizaciju stripa. Program je usmeren onoj ciljnoj grupi kojoj je to možda najpotrebnije, a to su najmladji posetioci salona", kazao je agenciji Beta urednik salona Miroslav Miki Pješčić.Prema njegovim rečima, trećeg dana salona direktor Medjunarodnog salona stripa iz Londona Pol Gravet održaće predavanje o britanskom stripu u 20. veku, a biće predstavljeno kapitalno delo Živojina Tamburića, Zdravka Zupana i Zorana Stefanovića pod nazivom "Stripovi koje smo voleli".Sa učesnicima salona u subotu je razgovarao i gost Medjunarodnog salona stripa Loren Hejvort koji je pregledao ilustracije koje za temu imaju velike istorijske dogadjaje i ličnosti sa ovog područja.Medjunarodni festival stripa, koji je počeo 29. septembra, biće završen sutra prikazivanjem dokumentarnog filma "Superheroji", holivudske produkcije. BEOGRAD, 1. oktobra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.