Dolar stabilan, trgovci čekaju izvješće čelnika Feda

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolar stabilan, trgovci čekaju izvješće čelnika Feda

LONDON - Dolar je u utorak bio stabilan prema euru na međunarodnim tržištima valuta budući da ulagači očekuju početak izvješća američkog guvernera Jeromea Powella u Kongresu kako bi bolje procijenili stanje u najvećem svjetskom gospodarstvu.

Dolar je prema euru bio gotovo nepromijenjen u odnosu na prethodno zatvaranje i eurom se trgovalo po 1,0914 dolara.

Zelena je novčanica bila stabilna i prema jenu i njome se trgovalo po 109,83 jena.

Blago >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je oslabila prema juanu, 0,15 posto, kliznuvši na 6,9710 juana.

Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih svjetskih valuta porastao je 0,1 posto, na 98,91 bod, što je njegova najviša razina od početka prošlogodišnjeg listopada.

Trgovci čekaju nastup Fedovog guverenera u Kongresu koji će zastupnicima predstaviti analizu monetarne politike. U fokusu je pozornosti utjecaj epidemije koronavirusa u Kini na američko gosodarstvo i smjernice o monetarnoj politici u srednjoročnoj perspektivi.

Sklonost riziku ponovo je blago pojačana ovog tjedna zahvaljujući sporijem širenju virusa unatoč većem broju smrtnih slučajeva. Prema danas objavljenim službenim podacima, u Kini je od posljedica bolesti preminulo 1.017 ljudi.

Kineske su vlasti potvrdile su da je do danas virusom zaraženo ukupno 42.708 osoba, navodi čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Osim u Kini, 319 slučajeva zaraze zabilježeno je u još 24 zemlje, pokazuju podaci WHO-a.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.