Đoković ubedljiv protiv Kecmanovića za osminu finala Vimbldona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 12:35

Đoković ubedljiv protiv Kecmanovića za osminu finala Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u trećem kolu pobedio sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 3:0 - 6:0, 6:3, 6:4.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u nedelju igrati protiv Holanđanina Tima van Rijtovena, koji je danas savladao Nikolaza Basilašvilija sa 3:0.

Novak je danas odigrao još jedan izvanredan meč i već u prvom setu je stavio do znanja Kecmanoviću da neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni da razmišlja o eventualnom iznenađenju.

Uvodni set je trajao svega 24 minuta, a ništa bitno se nije promenilo ni u drugom. Đoković je u drugom i šestom gemu propustio tri brejk šanse, ali je u osmom konačno slomio otpor Kecmanovića, oduzeo mu servis i poveo sa 5:3, da bi potom svojim servisom završio daj deo meča.

Šestostruki šampion Vimbldona nije smanjio tempo ni u trećem setu i veoma brzo je poveo 5:2, da bi se tek tada malo opustio i omogućio protivniku da vrati jedan brejk.

Više od toga Kecmanović nije mogao i kada je drugi put servirao za meč Đoković je bio na visini zadatka, pa će tako bez velike potrošnje energije ući u drugu nedelju turnira.

U kojoj meri je Novak danas bio nadmoćan vidi se i iz podatka da je imao 36 direktno osvojenih poena, naspram 13 koliko ih je imao Kecmanović, a napravio je 19 neiznuđenih grešaka, osam manje od protivnika.

Nagradni fond Vimbldona iznosi 46,8 miliona evra.

Novak: Podižem nivo igre, znam da mogu bolje

Odlično sam počeo meč, sa dobrim fokusom, znam Miomira veoma dobro, mnogo smo puta trenirali zajedno, želim svim srpskim teniserima sve najbolje i želim da što više puta budu na Centralnom terenu velikih turnira", rekao je najbolji srpski teniser.

Đoković je ostvario 330. pobedu na gren slem turnirima, što mu, kako je naveo, mnogo znači.

"Blagosloven sam što se takmičim na najvišem nivou i što ostvarujem pobede na gren slemovima. Ponosan sam na konstantnost na najvišem nivou"

Đokovićev naredni rival biće Holanđanin Tim Van Rajthoven.

"Želim da na svakom meču podižem nivo igre i mislim da se upravo to dešava. Znam da mogu da igram bolje, ali bilo je odlično do sada i radujem se novom izazovu", poručio je Đoković.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković kao u najboljim danima, Kecmanović bez šanse

Izvor: B92, 01.Jul.2022

Prvi nosilac Vimbldona Novak Đoković fenomenalnom igrom savladao je Miomira Kecmanovića rezultatom 3:0 (6:0, 6:3, 6:4)...Time se Đoković plasirao u osminu finala turnira koji je osvajao sedam puta u karijeri i tamo će se sastati sa Holanđaninom Timom van Rijtovenom...Ne pamti se da je Novak odigrao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.